Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ¨ΑΛΩΣΗ 1453¨

No Comments Share:

Διαμαρτυρία στην Βηρυτό για το ¨Άλωση 1453¨

Πριν να αρχίσει η προβολή της ταινίας ¨Άλωση 1453¨ έγινε διαμαρτυρία από ομάδα ελληνορθόδοξων

Η ιδρυτική επιτροπή του κόμματος Ανατολής ισχυριζόμενη πως η ταινία ¨προσβάλει γενικά τον χριστιανισμό και ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό¨ έκανε έκκληση για διαμαρτυρία.

Μετά από αυτό σε διαμαρτυρία που οργανώθηκε στην περιοχή Εσραφίγιε της Βηρυτού αναγνώσθηκε ανακοίνωση που ανέφερε πως ¨ Η ταινία αυτή περιγράφει με διαστρεβλώσεις την κατάρρευση της πρωτεύουσας του ανατολικού χριστιανισμού από τους Τούρκους, και ταυτόχρονα διαστρεβλώνει την ιστορία προβάλλοντας τον σωτήρα ψυχών και θύμα δολοφονίας ως δήμιο. Έμμεσα ειρωνεύεται τα ιερά και όσια και τις προσευχές του χριστιανισμού¨.

Στην δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΑ ο πρόεδρος της ιδρυτικής επιτροπής του κόμματος Ανατολής είπε : ¨Η ταινία προσβάλει τον χριστιανικό πολιτισμό, και εάν προβλήθηκε σε κάποιες αραβικές χώρες , αυτό δεν θα συμβεί τον Λίβανο και αυτό δεν θα επιτραπεί, διότι αυτή η ταινία προσβάλει τον χριστιανικό πολιτισμό. Εάν αυτή η ταινία προβληθεί στον Λίβανο θα κλιμακώσουμε τις διαμαρτυρίες¨.

Ο γραμματέας της επιτροπής Φεντι εντ Ντεγιρί δήλωσε πω δεν θέλει να προβληθεί η ταινία στον Λίβανο και ότι για αυτό θα περιμένουν μπροστά στις αίθουσες σινεμά.

Εντύπωση προκάλεσε πως οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους αφίσα του πρώην προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Η προβολή της ταινίας που ήταν να γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου, ανεστάλη για μια εβδομάδα.

 Εφ. Χουριέτ 30/9/2012

Σχ : Μια χούφτα ελληνοορθόδοξοι στην Βηρυτό και οι άνθρωποι αντιστέκονται στην προσβολή της πίστης τους. Και εμείς εδώ στην ¨ορθόδοξη¨ Ελλάδα παρακολουθούμε κάθε βράδυ τον Σουλεϊμάν να μιλά για τους ¨ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ¨. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι χριστιανοί που παρακολουθούν το συγκεκριμένο σίριαλ, ε μάλλον είναι…

Previous Article

NEA ANTAΛΛΑΓΗ ΒΟΛΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *