Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST

0 σχόλια Share:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην συνέντευξη του μίλησε για τις πρώτες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και την κατάσταση στη Συρία

«Θα το κοιτάξουμε ανάλογα με την ζήτηση, αν υπάρξει, αν το ζητήσει ο λαός, και ανάλογα με την απόφαση της πολιτικής μου παράταξης» είπε ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το αν θα θέσει την υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές οι οποίες όπως υπενθύμισε πρόκειται για τις πρώτες εκλογές στις οποίες ο λαός θα εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την ψήφο του.

Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post υπογράμμισε ότι σήμερα η Τουρκία είναι κατά πού διαφορετική από αυτήν πριν μια δεκαετία όταν πρωτοήρθαν στην εξουσία.

«Ο Μπασάρ είναι πολιτικά νεκρός» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευση γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή κάθε μέρα που περνά και πως το καθεστώς θα αναγκαστεί να αποχωρήσει.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι δεν θέλουν να δουν μια οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση που προσπαθεί να σχηματίσει ένα καθεστώς στη Συρία και πρόσθεσε:

«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι μια μεταβατική κυβέρνηση που βασίζει τις κινήσεις του σε ένα δίκαιο σύνταγμα, σε ένα σύστημα που οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκλέγουν υποψηφίους και να ιδρύουν πολιτικά κόμματα.»

Κληθείς να απαντήσει την ερώτηση «Υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβετε ισχυρότερο μονόπλευρο ρόλο για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων;» ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

«Όχι. Αλλά μπορούμε να πράξουμε ότι χρειάζεται αν δεχθεί μια επίθεση η χώρα μας. Η κατάσταση αυτή έχει μια διεθνή διάσταση και μια διάσταση που αφορά τον Ισλαμικό κόσμο. Επομένως τα Ηνωμένα Έθνη και ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να εμπλακούν όσον αφορά τη Συρία.»

 TRT   21/9/2012

Previous Article

ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣ : 1 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Next Article

Η ΣΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΚΕΜΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *