Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

AΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ

No Comments Share:

Ασυνειδησία

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Διάβασα με προσοχή την απάντηση που έδωσε ο Χουσεΐν Τσελίκ στην ερώτηση που απεύθυνε στον πρωθυπουργό Ερντογάν ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς. Ο Ντεμιρτάς είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό το εξής : Είναι αλήθεια ή όχι πως πριν από τον βομβαρδισμό στο Ουλούντερέ σας πήραν τηλέφωνο στρατιωτικοί κι σας είπαν πως ¨υπάρχει μια ομάδα 50 ατόμων και μεταξύ αυτών είναι και πολίτες¨, και εσείς είπατε ¨χτυπήστε¨;

Ο Τσελίκ απαντώντας αντί για τον πρωθυπουργό είπε : ¨Συναντήθηκα προσωπικά με τον κύριο πρωθυπουργό μας. Ο πρωθυπουργός μου είπε πως «Αυτό είναι και ψέμα και συκοφαντία. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο». Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ ο κύριος πρωθυπουργός να πράξει μια τέτοια ασυνειδησία¨.

Εδώ μου τράβηξε την προσοχή η λέξη ¨ασυνειδησία¨. Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΠ θεωρεί ¨ασυνειδησία¨ την εντολή εκείνη. Δηλαδή ομονοούμε σε αυτό το θέμα. Για αυτό λοιπόν το θέμα της ¨ασυνειδησίας¨ τι πράττει η κυβέρνηση ;

Βρήκε αυτούς που διέπραξαν αυτήν την ¨ασυνειδησία¨; Εάν τους βρήκε τι έκανε για αυτήν την ασυνειδησία τους ; Και εάν έκανε κάτι γιατί δεν το ανακοινώνει στον κόσμο ; Και εάν δεν τους βρήκε πως γίνεται και δεν τους βρήκε ;Και εάν τους βρήκε και δεν έκανε τίποτε, γιατί δεν έκανε ; Διότι πίσω από αυτήν τη λέξη περί ¨ασυνειδησίας¨ υπάρχουν 34 κηδείες. Και κάποιοι μέσα από το κράτος είναι αυτοί οι οποίοι -με τα λόγια του Τσελίκ- έπραξαν αυτήν την ¨ασυνειδησία¨. Αυτούς τους ¨ασυνείδητους ¨ πρέπει να τους βρει. Διότι αυτό που χαρακτηρίζουμε ¨ασυνειδησία¨ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολύ σοβαρό έγκλημα, στο Ουλούντερέ και διαπράχθηκε μια ¨ασυνειδησία¨ και ένα πολύ μεγάλο έγκλημα.

Τα στοιχεία που βγαίνουν μέχρι τώρα δείχνουν πως κάποιοι μέσα από το κράτος ξέραν την ταυτότητα εκείνων των 34 ατόμων και παρόλα αυτά τους σκότωσαν.

Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ξεπεράσουμε κάνοντας απλά λόγο περί ¨ασυνειδησίας¨.

…………………

Είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα οι άνθρωποι αυτοί να σκοτώθηκαν εσκεμμένα. Όταν λοιπόν υπάρχει μια τέτοια σφαγή, ένα τόσο μεγάλο έγκλημα, οι δρόμοι για μια κυβέρνηση είναι δύο : Ή συλλαμβάνει τους ενόχους, ή γίνεται συνένοχος στο έγκλημα. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος.

Δεν θα μπορέσει να το ξεπεράσει αυτό το θέμα συλλαμβάνοντας έτσι ¨κρυφά-κρυφά¨ κάποιος και λέγοντας τους «Αυτό που κάνατε ήταν ντροπή, στενοχωρήθηκα πολύ». Θα πρέπει να ανακοινώσει στον κόσμο ποιοι είναι αυτοί που σκότωσαν τους 34 ανθρώπους, γιατί τους σκότωσαν, και ποιος τους βοήθησε σε αυτή την δολοφονία.

Ένας μήνας πέρασε και εκτός από έναν συνταγματάρχη άλλος κανείς δεν φάνηκε. Αυτός λοιπόν ο συνταγματάρχης έκανε την σφαγή, και αν δεν είναι μόνο αυτός γιατί δεν απομακρύνθηκε των καθηκόντων του άλλος ;

Εφ. Ταράφ 29-1-2012

Previous Article

ΑΠΟΤΟΜΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Next Article

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΒΑΖΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *