Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΥΛΟΥΝΤΕΡE, ΖΑΝΑ, ΕΥΡΩΠΗ

No Comments Share:

Ουλούντερε ,Ζάνα, Ευρώπη

Μαθαίνουμε πως οι επιθεωρητές που ερευνούνε τον θάνατο των 34 ανθρώπων από βομβαρδισμό ρώτησαν όλους τους χωρικούς ¨πότε είδατε τα Heron;¨

Κατά την γνώμη μου πρόκειται για λάθος ερώτηση σε λάθος άτομα. Θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν αυτούς που είδαν τις εικόνες που έστελναν τα Heron και έδωσαν εντολή βομβαρδισμού ¨Εσείς πότε είδατε πρώτη φορά τους χωρικούς ;¨. Θα έπρεπε οι ίδιοι οι επιθεωρητές να δούνε τις εικόνες από τα Heron. Φαίνεται όμως πως εκείνες τις εικόνες δεν τις δείχνουν στον ¨μοναδικό ιδιοκτήτη και διοικητή του κράτους¨ όπως πιστεύει ότι είναι η κυβέρνηση του ΑΚΠ.

Η δείχνουν ένα μέρος των εικόνων.

Ή και αυτό είναι η πιο ανατριχιαστική πιθανότητα, και η πολιτική εξουσία και το κράτος ξέρουν τι έγινε, και για να υπολογίσουν εάν θα μπορέσουν ή όχι να το αρνηθούν, κοιτάνε πρώτα να μάθουν τι ξέρουν οι χωρικοί.

Ποια είναι η αληθινή πιθανότητα δεν ξέρω.

Το γεγονός όμως ότι ρωτάνε τους χωρικούς για το πότε είδαν τα Heron, αυξάνει τις υποψίες μου ακόμη περισσότερο. Η κατάσταση στην Άγκυρα είναι πιο σκοτεινή και μπερδεμένη από όσο νομίζαμε. Βλέποντας την εικόνα αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η κατάσταση δεν είναι ελπιδοφόρα ούτε για το ΑΚΠ, ούτε για την Τουρκία. Πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που πέθαναν οι άνθρωποι και η κυβέρνηση ακόμη ρωτά τους χωρικούς το πότε είδαν τα Heron.

Η απάντηση στο ερώτημα τους δεν βρίσκεται στους χωρικούς του Ουλούντερέ αλλά στους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της Άγκυρας.

Εάν θέλουν να βρούνε απάντηση μπορούνε να την βρούνε αμέσως. Δεν είμαι όμως σίγουρος πως θέλουν να τη βρούνε.

Και αυτό φαίνεται ακόμη και από το ότι δεν τους ξέφυγε καν μια συγγνώμη.

Πάει καιρός που η κυβέρνηση του ΑΚΠ έχει πάψει να λύνει θέματα, να δίνει απαντήσεις και να στηρίζει την διαφάνεια, και αντί για αυτό, έχει σκληρύνει, δημιουργεί προβλήματα, και προσπαθεί να παραχώσει εγκλήματα.

Χτες στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης για το KCK έγινε έφοδος στο σπίτι της Λεϊλά Ζανά στην Άγκυρα. Λέγεται πως κατασχέθηκε ο υπολογιστής της. Η Ζανά είναι ένα όνομα σύμβολο όχι μόνο για τους Κούρδους αλλά για όλη την Τουρκία. Η σύλληψη της την εποχή της αιμοβόρας Τσιλλέρ μαζί με τους τρεις φίλους μέσα από την βουλή κατέστη σύμβολο της καταπίεσης. Όταν ακουμπάτε την Ζανά σε όλους έρχεται η εικόνα του συγχωρεμένου του Ορχάν Ντογάν που τον έσπρωχναν οι αστυνομικοί στο κεφάλι την ώρα που τον συλλάμβαναν μπροστά στην βουλή

………………..

Σβήνουν οι ελπίδες πως το ΑΚΠ θα αλλάξει, θα εκσυγχρονίσει και θα εκδημοκρατίσει αυτή τη χώρα.

Αυτοί που κάποτε στήριζαν με όλη τους την ψυχή το ΑΚΠ, τώρα του ασκούν την πιο σκληρή κριτική.

Και αυτοί που κάποτε το μισούσαν, τώρα ανοίγουν την αγκαλιά τους.

……………………..

Εφ. Ταράφ 14-1-2012

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Previous Article

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ…

Next Article

ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *