Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν

No Comments Share:

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν και Τραμπ : Στην επικαιρότητα η ομάδα εργασίας για τους S-400

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία. Έγινε γνωστό πως κατά την τηλεφωνική αυτή συνομιλία ο Ερντογάν πρότεινε την σύσταση ομάδας εργασίας σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400 της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωση σχετικά με την συνομιλία αυτή αναφέρονται τα εξής:

¨Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κ Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κύριος Ντόναλτ Τραμπ, είχαν σήμερα μία τηλεφωνική συνομιλία. Στη συνομιλία εξετάστηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα και επαναβεβαιώθηκε ο στόχος του εμπορικού τζίρου ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αξιολογήθηκαν επίσης τα βήματα που θα γίνουν. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας στην Συρία και συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία στο θέμα του αντιτρομοκρατικού αγώνα. Ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας μας έθεσε στην επικαιρότητα την σύσταση μιας ομάδας εργασίας σχετικά με την προμήθεια του αμυντικού συστήματος s-400 από την ρωσική ομοσπονδία. Ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας μας με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία κατήγγειλε την ένοπλη επίθεση που έγινε στην πόλη του σαν Ντιέγκο και δια μέσω του συνομιλητή του εξέφρασε Τα συλλυπητήριά του προς τον αμερικανικό λαό”.

https://tr.sputniknews.com/haberler/201904291038897452-erdogan-ile-trump-telefonda-gorustu/
29/4/2019
Σχ: Το γεγονός πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η αντίδραση Τραμπ στην πρόταση του Ερντογάν, μάλλον προϊδεάζει για ¨χυλόπιτα¨ !
Previous Article

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

Next Article

Λίβυος στρατάρχης Χαφτερ: Η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *