Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Όπου πάει η Τουρκία, εξαλείφεται η θρησκευτική ελευθερία…

No Comments Share:

Aτζέντα του Ερντογάν: Νεο-οθωμανική φιλοδοξία ή πανισλαμιστικός ζήλος;

Αξίζει να σημειωθεί σε όσους από εμάς εστιάζουμε στη διεθνή θρησκευτική ελευθερία ότι όποτε κινείται η Τουρκία, η θρησκευτική ελευθερία εξαλείφεται

Τον Ιούνιο του 2020 έχει επισημανθεί στις διεθνείς ειδήσεις η τουρκική επιθετικότητα σε τουλάχιστον πέντε χώρες. Οι κριτικές αυτές επικεντρώνονται στις τελευταίες εισβολές του προέδρου Ερντογάν σε Ισραήλ, Λιβύη, Ιράκ, Συρία και Ελλάδα. Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί σε όσους από εμάς εστιάζουμε στην διεθνή θρησκευτική ελευθερία ότι όποτε κινείται η Τουρκία εξαλείφεται η θρησκευτική ελευθερία. δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη ελευθερία λατρείας για οποιαδήποτε πίστη, εκτός αν συμμορφώνεται με τις ισλαμικές πρακτικές της Τουρκίας. Στις 15 Ιουνίου κυκλοφόρησε στο Ισραήλ ένα άρθρο του Κέντρου Δημόσιων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ, που ανέφερε ότι η Τουρκία εργάζεται ασταμάτητα για να αποκτήσει επιρροή στο όρος του ναού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και στις γειτονιές της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ο συγγραφέας Ναντάβ Σραγκαι επισημαίνει: ” Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα οι τούρκικες ΜΚΟ και ενίοτε η ίδια η τουρκική κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού οργανισμού βοήθειας ΤΙΚΑ (Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού) έχουν διοχετεύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν ενισχύσει την επιρροή της Τουρκίας..)

Η λίστα περιλαμβάνει το Ορος του Ναού
Ο Σραγκάι δηλώνει πως “Σε πολλές από τις τοποθεσίες η δραστηριότητα γίνεται σε συνεργασία με ακτιβιστές ιδεολογικά υπαγόμενους στην μουσουλμανική αδελφότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”.
Οι ενημερωμένοι παρατηρητές γνωρίζουν ήδη τι σκέφτεται η μουσουλμανική αδελφότητα και οι ομάδες της, για τους Εβραίους και τον Ιουδαϊσμό στο Όρος του Ναού και αλλού.
…….
Στο Ιράκ η Τουρκία πρόσφατα βομβάρδισε το όρος Σιντζάρ, όπου έχουν καταφύγει αμέτρητοι πρόσφυγες Γιεζίντι. Ο μελετητής και ειδικός στη Μέση Ανατολή Μάικλ Ρούμπιν σε εκπομπή της WT, εξήγησε πως πρωταρχικός στόχος του Ερντογάν είναι η συνεχής εθνοκάθαρση των κουρδικών ομάδων. Ο Ρούμπιν ανέφερε ότι πολλοί Γιεζίντι επέστρεψαν για να ζήσουν στο βουνό Σιντζάρ λέγοντας πως “Οι πρόσφυγες, οι γυναίκες τα κορίτσια που επέστρεψαν από τη Συρία είχαν απελευθερωθεί από την ISIS και προσπαθούν να στήσουν τη ζωή τους εκεί. Και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο οι Τούρκοι επιμένουν να τους βομβαρδίζουν. Αυτό πραγματικά υπονομεύει την εξέλιξη και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η Τουρκία διεξάγει αντιτρομοκρατική δράση (που είναι σαφές ότι δεν το κάνει), ενώ ακολουθεί μία δυσανεκτική θρησκευτική ατζέντα”.
Tο Kουρδικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον ανέφερε για την Συρία πως  “Στις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2020 περίπου 20 διαφορετικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέγραψαν μία καμπάνια κάνοντας έκκληση για ευαισθητοποίηση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία πολιτοφύλακες στο Αφρίν. Είναι γνωστό και ευρέως αναφερόμενο ότι οι θρησκευτικές μειονότητες του Αφού δεν έχουν κακοποιηθεί βία από τους Τούρκους και τις πολιτοφυλακές τους.
Η Genocide Watch αναφέρει πως “Μετά από αυτήν τη θανατηφόρα επίθεση οι πολίτες έχουν υποστεί τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τουρκικές δυνάμεις και τουρκικές πολιτοφύλακες. Κουρδικές πόλεις βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν… Εκατοντάδες πολίτες εκτελέστηκαν συνοπτικά Κούρδοι και Γιεζίντι έχουν απαχθεί και έχουν υποστεί σεξουαλική δουλειά”.
Χιλιάδες χριστιανοί διέφυγαν από την εισβολή στο Αφρίν και λίγοι παρέμειναν. Και τώρα οι μειονότητες στην βορειοανατολική Συρία φοβούνται για άλλη μία φορά λόγω των τουρκικών απειλών.
Στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου οι αραβικές ειδήσεις ανέφεραν: “Σε ένα κλιμακούμενο πόλεμο νεύρων οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έχουν απογυμνωθεί προκαλώντας φόβους για στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ. Πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε την ετοιμότητα της χώρας για στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία.
Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε για τουρκικές γεωτρήσεις σε περισσότερες από 20 τοποθεσίες στη Μεσόγειο θάλασσα για τις οποίες ισχυρίζεται πως είναι δικό της έδαφος. Υπήρξε επίσης αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικού ναυτικού πλοίου και τουρκικής στρατιωτική συνοδεία στις τελευταίες μέρες. Υπήρξαν ακόμη και ανεπιβεβαίωτες φήμες για επικείμενη τουρκική εισβολή στην Ελλάδα.
Όσον αφορά την Ελλάδα μία ιστορική προοπτική αποκαλύπτει τις εκτεταμένες τουρκικές δολοφονίες Ελλήνων και Ασσυρίων χριστιανών στις αρχές του 20ου αιώνα. Με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να είναι ασαφής ορισμένες εκτιμήσεις ανεβάζουν το νούμερο σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα. Ακόμη και σήμερα ελληνορθόδοξες ιδιοκτησίας στην Τουρκία κατασχέθηκαν και βεβηλώθηκαν. Χριστιανοί πρόσφυγες, προτεστάντες και ορθόδοξοι από Συρία και Ιράκ που κατέφυγαν στην Τουρκία διαφεύγοντας από την ISIS, στερήθηκαν τη δυνατότητα τους να ασκήσουν την πίστη τους, ενώ έχουν αναφερθεί απαγωγές και δολοφονίες.
Στην πιο πρόσφατη έκθεση της η επιτροπή των ΗΠΑ για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία συνιστά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ “Να συμπεριλάβει την Τουρκία στον ειδικό κατάλογο παρακολούθησης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για συμμετοχή η ανοχή σε σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με το νόμο για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία¨.
Η έκθεση καταγράφει πώς “κυβερνητικοί αξιωματούχοι Και πολιτικοί συνέχισαν να διαδίδουν εκφράσεις αντισημιτισμού και ρητορικής μίσους και καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους για την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας της Τουρκίας. σε αρκετές περιπτώσεις του 2019 η θρησκευτική και πολιτιστική χώροι των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων πολλών νεκροταφείων αντιμετώπισαν σοβαρές ζημιές ή καταστροφές”.
Κάποιοι πιστεύουν ότι η απρόσεκτη και αδίστακτη εισβολή του Ερντογάν αντικατοπτρίζει το όραμά του για μία ένδοξη νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Άλλοι μελετητές έχουν την τάση να θεωρούν τα κίνητρα του αυστηρά θρησκευτικά ως μία πανισλαμική κατάκτηση. Σίγουρα τα δύο όνειρα δεν είναι αποκλειστικά. Στο μεταξύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανοιχθεί υπερβολικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Ερντογάν. Ίσως ήρθε η ώρα για μία επανεκτίμηση και αποκατάσταση μιας πολιτικής των ΗΠΑ ασυμβίβαστης ενάντια στην Τουρκία. Μιας πολιτικής που θα αντικατοπτρίζει αδιάκριτα δικαιοσύνη και ισότητα, συμπεριλαμβανομένων των ασυμβίβαστων απαιτήσεων για θρησκευτική ελευθερία για όλους.

Λέλα Κκίλμπερτ

Jpost.com  28/6/2020

Previous Article

ΛΕΦΕΔ και αποτροπή στην Θράκη

Next Article

Νέα στοιχεία για τους ιμάμηδες-ρουφιάνους της ΜΙΤ στην Γερμανία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *