Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

0 σχόλια Share:

Το ταμπού του κτηματολογίου σχετικά με τους μη μουσουλμάνους 

Λόγω εγκυκλίων που υπογράφηκαν το 1983 και το 2001, κληρονόμοι ατόμων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα στην περίοδο προ του 1924, δεν μπορούν να δουν τις σχετικές εγγραφές στο κτηματολόγιο ! 

Στην είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Άγος με τίτλο ¨ Το ταμπού κτηματολογίου του 1915¨ παρατίθεται η άποψη πως στα πλαίσια εγκυκλίων του 1983 και του 2001, δεν επιτρέπεται η επίδειξη του κτηματολογίου σε κληρονόμους ατόμων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν το 1924. Ο δικηγόρος Τζεμ Μουράτ Σοφούογλου που ερεύνησε σχετικά με το θέμα, ανέφερε πως οι συγκεκριμένες εγκύκλιοι αποτελούν παραβίαση του άρθρου 35 του συντάγματος που αναφέρει πως ¨Ο καθένας έχει δικαίωμα περιουσίας¨.

Σύμφωνα με το άρθρο, σύμφωνα με εγκυκλίους που εκδόθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Κτηματολογίου το 1983 και το 2001, απαγορεύεται η παροχή πληροφοριών σε άτομα και κληρονόμους σχετικά με περιουσίες μη μουσουλμάνων που κατασχέθηκαν από το κράτος πριν από το 1924. Η εγκύκλιος του 2001 υπογράφτηκε την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Ετσεβίτ με την συνεργασία των κομμάτων DSP-ANAP-MHP και συνεχίζει να ισχύει μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Άγος ο δικηγόρος Τζεμ Μουράτ Σοφούογλου δήλωσε : ¨Αυτές οι εγκύκλιοι αποτελούν παραβίαση του άρθρου 1020 του Τουρκικού Αστικού Κώδικα. Επίσης παραβιάζουν και το άρθρο 35 του συντάγματος που αναφέρει πως ¨Ο καθένας έχει δικαίωμα περιουσίας¨. Παραβιάζουν επίσης και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει δεσμευτική ισχύ νόμου στο εσωτερικό μας δίκαιο.

…….

Εφ. Μιλλιέτ 21/10/2012

Previous Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Next Article

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ DEB ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *