Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Δήλωση του μέλους του CHP Τεζτζάν : Τα φορτηγά της ΜΙΤ μετέφεραν όπλα στην Αλ-Κάιντα και στην ΙΚΙΛ

90815937_TIR

Ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν κοινοποίησε στην κοινή γνώμη την δικογραφία σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που σταματήθηκαν και ερευνήθηκαν στα Άδανα. Ο Τεζτζάν δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται με έγγραφα πως τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά στις συμμορίες της ΙΚΙΛ και της Αλ Κάιντα που επιτίθενται στην Ροζάβα. Ο Τεζτζάν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην βουλή, υπενθύμισε το περιστατικό της 19ης Ιανουαρίου, όταν σταματήθηκαν και ερευνήθηκαν φορτηγά στα Άδανα. Ο Τεζτζάν είπε πως όταν λέχθηκε πως θα γίνει έλεγχος στα φορτηγά που μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά, η έρευνα εμποδίστηκε και έγινε μόνο εν μέρει. Ο Τεζτζάν ανέφερε πως το κάθε φορτηγό μετέφερε από δύο κιβώτια, μέσα από τα οποία βγήκαν 25-30 ρουκέτες. Ο Τεζτζάν έδειξε την ανάλυση-έγγραφο που υπήρχε στα κιβώτια και είπε ότι τα έγγραφα είναι σε κυριλλικό αλφάβητο.

Η ΜΙΤ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Τεζτζάν ρώτησε ¨Αυτά τα φορτηγά που φορτώθηκαν και από πού ήρθαν ;¨. Είπε πως τα φορτηγά αυτά φορτώθηκαν στο αεροδρόμιο Εσενμπογά. Ο Τεζτζάν περιέγραψε πως αυτό είναι κάτι που δήλωσε ο οδηγός του φορτηγού, που πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό το δρομολόγιο το είχε κάνει αρκετές φορές. Ο Τεζτζάν είπε πως αυτό είναι κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως η ΜΙΤ μεταφέρει όπλα στην περιοχή.

………………….

Ο Τεζτζάν υπενθύμισε το ηχητικό που διέρρευσε από το υπουργείο Εξωτερικών και είπε ¨Μήπως με αυτά τα φορτηγά θα στέλνατε τους πυραύλους που θα εκτόξευαν προς την Τουρκία το προσωπικό που θα στέλνατε ; Μήπως με αυτά τα φορτηγά μεταφέρατε τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που έγινε στο Ρέϊχανλι ; Ο εξοπλισμός με αυτό τον τρόπο ενόπλων μαχητών της Αλ Κάιντα και της ΙΚΙΛ, δεν αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ; Εμείς ξέρουμε την πλήρη απάντηση σε αυτά και την ξέρει και η κυβέρνηση και σίγουρα μια μέρα θα λογοδοτήσουν για αυτά μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Τουρκία αλλά και στις αρμόδιες για το διεθνές δίκαιο αρχές¨.

Ο Τεζτζάν ανέφερε πως όταν άρχισε η έρευνα κανείς δεν ήξερε πως επρόκειτο για υπαλλήλους της ΜΙΤ και είπε : ¨Η εισαγγελία αναζήτησε την Περιφερειακή Διοίκηση της ΜΙΤ. Από εκεί στην αρχή είπαν πως δεν ήταν ενήμεροι πως θα ερχόταν τέτοια φορτηγά. Δηλαδή μεταφέρεται κάτι μέσω Αδάνων, αλλά η Περιφερειακή Διοίκηση Αδάνων δεν ήταν ενήμερη. Ακόμη και αυτό φανερώνει καθαρά το τι μετέφερε το κομβόι των φορτηγών αλλά και ότι αυτό συνιστούσε μια μεταφορά που ήταν αδίκημα¨.

ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ ΙΚΙΛ

Ο Τεζτζάν ανέφερε πως για πρώτη φορά ανακοινώνονται αυτές οι δικογραφίες και συνέχισε λέγοντας : ¨Η εισαγγελία των Αδάνων διεξάγει την υπ. αρ. 2014/2 προανάκριση. Το θέμα αυτής της προανάκρισης είναι η «διασφάλιση όπλων σε παράνομες τρομοκρατικές ομάδες». Ύποπτοι είναι υπάλληλοι της ΜΙΤ. Υπάρχει δηλαδή μια έρευνα στην οποία υπάλληλοι της ΜΙΤ είναι ύποπτοι για ¨διασφάλιση όπλων σε παράνομη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση¨. Υπάρχει ακόμη μια δικογραφία, πάλι από την εισαγγελία Αδάνων, η υπ.αρ. 2014/30800. Αμφότερες οι δικογραφίες αφορούν «διασφάλιση όπλων σε παράνομες τρομοκρατικές ομάδες». Με επιμονή προσπάθησαν να κουκουλώσουν αυτές τις δικογραφίες. Με επιμονή προσπάθησαν να τις κλείσουν την υπόθεση κατασκοπίας και την σχετική έρευνα. Αλλά είναι ξεκάθαρο το εξής, με την έρευνα αποκαλύφθηκε με τις αποδείξεις και την παρακολούθηση πως τα φορτηγά μετέφεραν όπλα. Στόχος των όπλων είναι η Συρία. Είναι όπλα που στάλθηκαν σε αντάρτες της Αλ Κάιντα και της ΙΚΙΛ στην Συρία. Η ΜΙΤ μεσολάβησε για τα όπλα και η κυβέρνηση παρείχε την στήριξη της. Το υπουργείο και απευθείας ο νομάρχης παρείχαν την στήριξη τους. Διαπράχθηκε και πιθανότατα συνεχίζεται να διαπράττεται ένα κατά συναυτουργία έγκλημα¨

Ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν, είπε πως ολόκληρη η έρευνα έχει καταγραφεί.

Εφ. Ραντικάλ 21/7/2014

Previous Article

OI ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ….

Next Article

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *