Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συζήτηση Πούτιν-Ερντογαν για συμπαραγωγή των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών !

No Comments Share:

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Ερντογάν για την κοινή παραγωγή μαχητικών Su-35 και Su-57

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας τους στην αμυντική βιομηχανία συμπεριλαμβανομένης της κοινής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη δυνατότητα συνεργασίας στα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και Su-57.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται όχι μόνο για την αγορά, αλλά και την κοινή παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Η συζήτηση δεν ήταν μόνο για τον στρατό ή τη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και τη συνεργασία σε πολιτικούς τομείς, στο διάστημα και στην αεροπορία. Από την άποψη της πολεμικής αεροπορίας, ναι, μιλήσαμε για συνεργασία για το Su-35», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τα παραπάνω και δήλωσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Μόσχα στην αμυντική βιομηχανία.

Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Έκθεσης Αεροδιαστημικής MAKS-2019, στο Τζουκόφσκι, προάστιο της Μόσχας που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε και η δεύτερη παράδοση των S-400 στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι η δεύτερη φάση θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις παραδόσεις F-35 στην Τουρκία λόγω της κίνησης της Άγκυρας να προχωρήσει με την απόκτηση των S-400, η Μόσχα πρότεινε στην Άγκυρας να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης των αμερικανικών μαχητικών με το ρωσικό αντίστοιχο αεροσκάφος, Su-35.

Τι συζήτησαν Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία
Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εξελίξεων στην επαρχία Ιντλίμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος επαίνεσε τις συμφωνίες για τη ζώνη αποκλιμάκωσης, αλλά δήλωσε ότι η εφαρμογή τους ήταν περίπλοκη λόγω των ενεργειών του συριακού στρατού.

«Όσον αφορά το μνημόνιο του Σότσι, το οποίο υπογράψαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατορθώσαμε να επιτύχουμε σχετική σταθερότητα. Αλλά, δυστυχώς, από τον Μάιο, τα (συριακά) κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν πολιτικές εγκαταστάσεις, κάτι που παραβιάζει αυτή τη σχετική ηρεμία.  Δυστυχώς αυτό περιπλέκει την εφαρμογή του μνημονίου του Σότσι», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ έχουν αρχίσει να θέτουν σε κίνδυνο τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στη Συρία. Ο Ερντογάν παρατήρησε ότι «θα ληφθούν όλα τα σχετικά βήματα» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τις δυνάμεις της χώρας.

Ο Πούτιν δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η Ρωσία συμμερίζεται τις τουρκικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ιντλίμπ, αλλά ανησυχεί κυρίως για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες στην περιοχή.

«Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, προσπαθούν να επιτεθούν στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η ζώνη αποκλιμάκωσης δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τους μαχητές και επιπλέον ως εφαλτήριο για νέα επίθεση», δήλωσε ο Πούτιν.

Sputnik. 27/8/2019

 

Previous Article

Ρωσία : Συζητάμε με την Τουρκία για την παράδοση αεροσκαφών SU-35 και SU-57

Next Article

Δήλωση Ταγίπ για την αμυντική συνεργασία με την Ρωσία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *