Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έμμεσο μήνυμα από Ερντογάν: Δώστε χρήματα αλλιώς θα σας τους στείλουμε…

No Comments Share:

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τις πύλες στους μετανάστες από τη Συρία

Νέες απειλές ότι θα «ανοίξει τις πόρτες» στους πρόσφυγες από τη Συριά για να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος διατύπωσε χτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αν η ΕΕ δεν στηρίξει την Τουρκία αναφορικά με το προσφυγικό, τότε η χώρα του θα «ανοίξει τις πόρτες» και θα επιτρέψει στους πρόσφυγες από την Συρία να μπουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Σε ομιλία του το Σάββατο Εσκισεχίρ, ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είπε: «Έχουμε καταστήσει σαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, και ειδικά στην Ευρώπη, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Συρία. Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος η θα ανοίξουμε τις πύλες μας».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει δαπανήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες, ενώ η στήριξη από την ΕΕ στην Τουρκία ήταν μόλις 3 δισεκατομμύρια.

«Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα λέγοντας πως ίσως ενδέχεται να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη σε περίπτωση που δεν λάβει διεθνή στήριξη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Sputnik  8/9/2019

Previous Article

Φωτογραφίες από την κοινή περιπολία ΗΠΑ-Τουρκίας στα ανατολικά του Ευφράτη

Next Article

Αποτελεσματική επίθεση του ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *