Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ S-400

No Comments Share:

Δήλωση Ερντογάν για τους S-400: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, τον Ιούλιο παραδίδονται
 

Ο ΠτΔ Ερντογάν μιλώντας σχετικά με το αμυντικό σύστημα S-400 που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, δήλωσε πως ¨Κάναμε συμφωνία με την Ρωσία και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Τον Ιούλιο θα παραδοθούν¨.

Ο ΠτΔ Ερντογάν μετά από την τριμερή σύνοδο στο Σότσι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο, είπε πως ο έλεγχος της ασφαλούς περιοχής που θα ιδρυθεί στα βόρεια της Συρίας θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Είπε πως ¨Δεν επιτρέπουμε η ασφαλής περιοχή να γίνει ένα είδος ασπίδας για το PYD-YPG. .

……………

Πραγματοποιήσαμε στο Σότσι την 4η σύνοδο ηγετών της διαδικασίας της Αστάνα. Αυτή ήταν η πρώτη σύνοδος του 2ου γύρου. Την πρώτη σύνοδο του 1ου γύρου την είχαμε κάνει πάλι στο Σότσι. Την δεύτερη σύνοδο θα την κάνουμε στην Τουρκία.  Άγκυρα, Κωνσταντινούπολης, θα το καθορίσουμε και θα το ανακοινώσουμε στις άλλες χώρες. Πριν από την τριμερή σύνοδο στο Σότσι, είχαμε συνομιλίες πρώτα με τον κ. Ρουχανί και σαν μικρές αντιπροσωπίες και οι δυό μας. Ακολούθως κατά τον ίδιο τρόπο συναντηθήκαμε και με τον κ. Πούτιν. Στην συνομιλία με τον κ. Ρουχανί αναφερθήκαμε κυρίως στις εμπορικές σχέσεις.

Συζητήσαμε τις οικονομικές σχέσεις την ενέργεια και το πεδίο των τραπεζικών δραστηριοτήτων. Μας έγινε ενημέρωση σχετικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Φυσικά εμείς είμαστε ενάντια στις κυρώσεις και αναφέραμε πως ιδιαίτερα στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας βρισκόμαστε δίπλα στον ιρανικό λαό και δεν θέλουμε να γίνεται θύμα. Βρήκαμε την ευκαιρία και συζητήσαμε με τον κύριο Ρουχανί το θέμα της ασφάλειας της Συρίας και του αντιτρομοκρατικού αγώνα. Στην συνομιλία την διμερή συνομιλία που είχαμε με τον κύριο Πούτιν εξετάσαμε τα θέματα της οικονομίας του εμπορίου της ενέργειας και των επικοινωνιών. Υπήρξαν επίσης εργασίες οι οποίες γίνονται σχετικά με την άρση της βίζας, ενώ εξετάσαμε το θέμα της Συρίας και της διαδικασίας της Αστάνα. Επίσης αξιολογήσαμε το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας και των S-400″

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία τα οποία εντοπίσαμε σε αυτή τη διαδικασία. Ενα εξ αυτών είναι η λεγόμενη ασφαλής περιοχή. Ξέρετε πως αυτό είναι ένα θέμα που το θέταμε συνεχώς κατά την περίοδο του προέδρου Ομπάμα. Η ασφαλής περιοχή πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Αν δεν είναι, αυτό σημαίνει πως ως Τουρκία η ασφάλειά μας ανά πάσα στιγμή θα είναι υπό απειλή. Tο δεύτερο είναι πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η ασφαλής περιοχή να αποτελέσει ένα είδος ασπίδας για τις οργανώσεις PYD-YPG. Στο θέμα αυτό είμαστε πολύ μα πάρα πολύ αποφασισμένοι. Αυτό επιθυμούμε να είναι γνωστό. Φυσικά υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας των Κούρδων της Συρίας. Αλλά αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι το εξής: Κάθε τόσο τίθεται απέναντί μας το θέμα των σχέσεων Κούρδων-Τούρκων Κάθε τόσο γίνεται λόγος για τα δικαιώματα των Κούρδων. Μα μήπως μέχρι σήμερα τα δικαιώματα των Κούρδων τα διαφύλαξαν οι PYD-YPG ; Που βρισκόταν αυτές; Πόση είναι η ζωή τους; Είναι γνωστό το πότε εμφανίστηκαν. Νωρίτερα που βρισκόταν αυτοί; Όταν εμείς είχαμε καλές σχέσεις με τον Άσαντ, αυτός δεν τους έδινε ούτε ταυτότητες. Εμείς τότε του λέγαμε ¨Αυτοί είναι πολίτες σου, δώσε τους ταυτότητες¨. Εμείς είμαστε δηλαδή που αγωνιστήκαμε για τα δικαιώματα των Κούρδων εκεί. Και στην χώρα μου υπάρχουν Κούρδοι. Μπορεί μήπως να γίνει λόγος για το παραμικρό αρνητικό μέτρο σε βάρος των Κούρδων στην χώρα μου; Εμείς είμαστε αυτοί που προστατεύουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής τους.

………………

Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία για το θέμα των S-400, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Aυτή η ιστορία τελείωσε. Σχετικά με τους Πάτριοτ, εμείς είμαστε ανοιχτοί στην αγορά των Πάτριοτ. Αλλά αυτή η αγορά πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας και  για αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμπαραγωγή, η πίστωση και η έγκαιρη παράδοση. Η ηγεσία των ΗΠΑ προσεγγίζει θετικά το θέμα της έγκαιρης παράδοσης, αλλά δεν μπορεί να πει τίποτε ούτε για συμπαραγωγή ούτε για το θέμα της πίστωσης. Εμείς διεξάγουμε τις εργασίες μας με βάση την υπόσχεση που έχει δοθεί, για παράδοση τον Ιούλιο¨.

……………….

 https://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-dan-s-400-aciklamasi-geri-adim-11748017/

16/2/2019

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ- ΠΡΩΤΑ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ…

Next Article

Μ.Ε.Α. ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *