Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Ταγίπ ζήτησε να φύγουν από την Συρία οι Ρώσοι, αλλά….

0 σχόλια Share:

O Ερντογάν ζητά να φύγουν οι Ρώσοι από τη Συρία – Το Κρεμλίνο απαντά στους Τούρκους

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να «φύγει από τον δρόμο της Τουρκίας» και να αφήσει  την Άγκυρα να αναμετρηθεί με τη Δαμασκό στο Ιντλίμπ.
Απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να «ξεφύγει από την Τουρκία» και να αφήσει την Άγκυρα να αναμετρηθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τη Δαμασκό στην αποσταθεροποιημένη Συριακή επαρχία του Ιντλίμπ.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα με νόμιμο, διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα να διατηρεί στρατεύματα στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που διατηρεί στρατεύματα στη Συρία έχοντας νόμιμη αναγνώριση και κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, απαντώντας στον Ερντογάν.

«Όλες οι άλλες στρατιωτικές δυνάμεις άλλων χωρών βρίσκονται στη Συρία κατά παράβαση των κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, όλες οι ενέργειες του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ τις τελευταίες ημέρες έχουν ως στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατών. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών του Σότσι, είπε.

«Γνωρίζουμε ότι όπως όρισαν οι συμφωνίες του Σότσι πριν από ένα χρόνο, η τουρκική πλευρά έπρεπε να εξασφαλίσει ένα καθεστώς αδράνειας αυτών των τρομοκρατικών στοιχείων. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις και οι τρομοκράτες προχώρησαν σε επίθεση ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Sputnik  1/3/2020

Previous Article

Βομβαρδισμός σε τουρκικό σημείο παρατήρησης στην Ιντλιμπ

Next Article

Είναι αυτό το κόμμα σίγουρα ελληνικό;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *