Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρόταση από Πούτιν και Ερντογάν για κατάπαυση πυρός στην Λιβύη

No Comments Share:

Πούτιν – Ερντογάν για Λιβύη: Κοινή θέση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέληξαν σε κοινή θέση για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Τι αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.
Σε κοινή θέση για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη κατέληξαν Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν Μόσχας – Άγκυρας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μια «κοινή θέση» ως προς τη λιβυκή διένεξη και κάλεσαν όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε μια «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός».

«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε μία βιώσιμη εκεχειρία, η οποία θα υποστηρίζεται από τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την ομαλοποίηση της καθημερινότητας στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις»
Παράλληλα, Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους για την ειρηνική διευθέτηση του συριακού ζητήματος, όπως και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Όσον αφορά την ένταση στη Μέση Ανατολή, αμφότεροι ζήτησαν την επίλυση όλων διενέξεων με ειρηνικά μέσα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Δεν παρέλειψαν δε, να αποδοκιμάσουν τόσο τις αμερικανικές ενέργειες στον Περσικό Κόλπο, όσο και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

…………..

Sputnik 8/1/2019

Previous Article

Ερντογάν: Σχέδια χωρίς εμάς στην Αν. Μεσόγειο δεν έχουν πιθανότητες πραγματοποίησης -βίντεο

Next Article

Δείτε την γλώσσα του σώματος Πούτιν και Ερντογάν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *