Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία εποικίζει κι εγκαθιστά κρατικές υπηρεσίες στις περιοχές που κατέλαβε στην Β. Συρία…

No Comments Share:

To τουρκικό κράτος επιταχύνει τις εργασίες του για να αποσπάσει έδαφος από την Λιβύη και για να καταστεί μόνιμο εκεί. Μετά από τις Τζεράμπλους, Μπαπ, Εζάζ και Άφριν, διόρισε έπαρχο στις Σερεκανίγε και Γκίρε Σπι και ετοιμάζεται να ανοίξει υπηρεσίες όπως το ΡΤΤ (ταχυδρομείο).

Το τουρκικό κράτος το οποίο παλιότερα διόρισε έπαρχους  σε Τζεράμπλους, Μπαπ και Εζάζ από τον νομό  Άντεπ και στο Άφριν από τον νομό  Χατάι, ανακοίνωσε πως διόρισε επάρχους σε Σερεκανίγε και Γκίρε Σπι. Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε χτες ο νομάρχης Ουρφας Αμπντουλλάχ Ερίν, ανακοίνωσε πως διόρισε επάρχους σε Σερεκανίγε και Γκίρε Σπι.

Το τουρκικό κράτος το οποίο στέρησε την πατρίδα σε περίπου 300.000 ανθρώπους που ζούσαν σε Σερεκανίγε και Γκίρε Σπι, συνεχίζει τις εργασίες του μεταφέροντας κόσμο από άλλες περιοχές για να τους εγκαταστήσει εκεί.

Ο νομάρχης Ούρφας υποστηρίζοντας πως ¨άρχισαν να διασφαλίζονται το πόσιμο νερό, η ενέργεια, η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές και άρχισαν γρήγορα να επιστρέφουν οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ¨, ουσιαστικά ομολόγησε πως το τουρκικό κράτος προσπαθεί να καταστεί μόνιμο εκεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξόι, συνέχισε την επιμονή για την κατοχή, δηλώνοντας πως ¨Διατηρούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.  Όπως ανέφερε ο ΠτΔ μας δεν θα βγούμε από την Συρία, μέχρι να καθαρίσουμε την ασφαλή περιοχή από τους τρομοκράτες¨.

Στις υπό κατοχή περιοχές βιώνεται μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν που εφάρμοσε το τουρκικό κράτος το 1938 στο Χατάι, όταν το έκανε αρχικά ένα ¨ανεξάρτητο κράτος¨ και ακολούθως το ενσωμάτωσε στην Τουρκία.

Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του, αφού εξανάγκασαν σε μετανάστευση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της περιοχής, τώρα από διάφορα μέρη του κόσμου, προσπαθεί να εγκαταστήσει κόσμο σε Γκίρε Σπι και Σερεκανίγε, με την επωνυμία ¨Τουρκμένοι¨.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ¨ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ¨

Στα πλαίσια αυτά το τουρκικό κράτος στις 24/11/2019 οργάνωσε στην Εζάζ ένα συνέδριο με την ονομασία ¨5ο Τακτικό Συνέδριο Βουλής Τουρκμένων Συρίας¨ και εκεί έκανε έκκληση προς τους ¨Τουρκμένους¨ που ζούνε σε διάφορα μέρη, για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ !

Μετέχοντας στο συνέδριο αυτό ο  υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είπε πως ¨Ο αγώνας των Τουρκμένων θα συνεχίσει τον δρόμο του ενδυναμούμενος¨ και πρόσθεσε πως ¨Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας ώστε με το να καταστεί ασφαλής εδώ η περιοχή, να επιστρέψουν πίσω και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν¨.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ !

Ο Μουχάμεντ Βετζίχ Τζουμά που εξελέγη στην προεδρία της κατευθυνόμενης από την Τουρκία Τουρκμενικής Βουλής Συρίας, δήλωσε : ¨Αν διαμορφωθεί η ασφαλής περιοχή, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε ταχύτατα και μαζικά στην πατρίδα μας. Πλέον είμαστε έτοιμοι να γράψουμε την μοίρα μας¨, αποκαλύπτοντας έτσι την πρόθεση τους για αποκοπή εδαφών από την Συρία.

ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Αμπντουραχμάν Μουσταφά  που τον διόρισε το τουρκικό κράτος επικεφαλής της δομής με την επωνυμία ¨¨Προσωρινή Κυβέρνηση Συρίας¨, υπερασπιζόμενος την Ταξιαρχία Σουλτάνου Μουράτ που βρίσκεται στην επικαιρότητα για εγκλήματα πολέμου που έκανε, είπε πως ¨η διεθνής κοινότητα ενοχλείται από τις επιτυχίες της¨.

……………..

https://anfturkce.com/rojava-surIye/tuerk-devletinden-suriye-de-isgal-icin-iskana-cagri-134382

7/12/2019

Σχ. Θυμηθείτε….

Η Τουρκία ιδρύει πανεπιστήμια στα κατεχόμενα εδάφη της Συρίας…

Η απόφαση για πανεπιστήμια στην Συρία είναι ξεκάθαρη παρανομία
Με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και φέρει την υπογραφή του κομματικού (ΑΚΡ) ΠτΔ Ερντογάν, προστίθεται μια ακόμη διεθνής παρανομία της κυβέρνησης.

Με αυτή την απόφαση το πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ, θα ανοίξει τμήματα σε Ελ Μπαπ, Αζέζ και Άφριν !

………….

Αν δεν γίνει όμως διεθνής συμφωνία, μόνο με βάση το εσωτερικό δίκαιο δεν μπορεί να ιδρύονται τμήματα σχολών σε άλλες χώρες. Και καθώς μια τέτοια συμφωνία δεν έχει γίνει με την κυβέρνηση της Συρίας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια προβληματική απόφαση από την σκοπιά του διεθνούς δικαίου.

,,,,,,,,,,,,,,

Εδώ και κάποιο διάστημα το υπουργείο Προεδρίας και η νομαρχία του Χατάι, ανοίγουν διαγωνισμούς για κατασκευές, εργασίες κι επισκευές στην Συρία. Και αυτές οι εργασίες είναι προβληματικές από την σκοπιά του διεθνούς δικαίου.

https://haber.sol.org.tr/turkiye/suriyede-fakulte-karari-acik-hukuksuzluk-271695

5/10/2019

Σχ : Αναλογιστείτε το. Η Τουρκία κατέλαβε και κατέχει παράνομα εδάφη της Συρίας και τώρα στήνει και πανεπιστήμια. Ότι έκανε και στα κατεχόμενα της Κύπρου… Και για αυτά δεν μιλά κανείς, Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε η Ε.Ε. Μόνο η έρμη η Συρία…
Ουσιαστικά δεν υπάρχει δηλαδή διεθνές δίκαιο.

Previous Article

Τσαβούσογλου: Μπορεί να κλείσουμε την βάση του Ιντσιρλίκ…

Next Article

Ανακοίνωση για τις μπαρούφες που ξεφούρνισε στην Αλεξανδρούπολη ο ΠτΔ Παυλόπουλος…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *