Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

KΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

No Comments Share:

Κριτική στον Ερντογάν από Γερμανίδα βουλευτή για το θέμα της ΙΚΙΛ

isidalmic

Η Κλώντια Ροθ-βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, δήλωσε πως ¨Η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν παρεμπόδισε την ΙΚΙΛ να πουλά πετρέλαιο στην Τουρκία και ότι έτσι η ΙΚΙΛ κέρδισε πολλά χρήματα¨.

…………

Η Ροθ δήλωσε : Έχω αμφιβολίες για την πειστικότητα της πολιτικής του Ερντογάν κατά της ΙΚΙΛ. Η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν εμπόδισε το πέρασμα των όπλων από την Τουρκία στην Συρία. Επίσης η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν παρεμπόδισε την ΙΚΙΛ να πουλά πετρέλαιο στην Τουρκία και ότι έτσι η ΙΚΙΛ κέρδισε πολλά χρήματα. Μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σαν την Τουρκία χρειάζεται μια πιο έμπιστη πολιτική και είναι ανάγκη η Γερμανία να παίξει σημαντικό ρόλο ασκώντας πολιτική πίεση σε αυτό το θέμα¨.

Όταν η Ροθ ερωτήθηκε ¨Η Τουρκία στηρίζει την ΙΚΙΛ¨απάντησε λέγοντας : ¨Δεν λέω αυτό, αλλά η κυβέρνηση τους Ερντογάν δεν εμπόδισε την νοσηλεία μαχητών της ΙΚΙΛ στα τουρκικά νοσοκομεία. Για παράδειγμα το καλοκαίρι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης οργανώθηκε ένα στρατόπεδο της ΙΚΙΛ. Πλέον οι Κούρδοι έxουν σοβαρές αμφιβολίες για την πολιτική του Ερντογάν και την διαδικασία ειρήνευσης¨.

Τι περασμένες μέρες ο Χαμίντ Μετζίντ Μουσά-Γ.Γ. του κομμουνιστικού κόμματος του Ιράκ, σε δήλωση του στην Φωνή της Ρωσίας, είπε πως οι μαχητές της ΙΚΙΛ καθημερινά κερδίζουν τουλάχιστον 5 εκ. $ από τις πωλήσεις πετρελαίου και ότι μεταξύ των χωρών στις οποίες πουλάνε, είναι και η Τουρκία.

Haber.sol.org 5/10/2014

Previous Article

ENA AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Next Article

Η ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *