Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

0 σχόλια Share:

Εφ. Μπιργκιούν 16-8-2011

Οι ειδικές δυνάμεις επί σκηνής

Μετά την γιορτή του Ραμαζανιού, περισσότερα από 500 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας θα σταλούνε σε Χακκάρι, Σιρνάκ και Ντιαρμπακίρ, ενώ θα αυξηθούνε και οι αρμοδιότητες των νομαρχών. Επίσης σχεδιάζεται επιχείρηση πέραν των συνόρων.

 Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας κατά τους εορτασμούς για τα 10 έτη του κόμματος του πως ¨Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο¨, είχε δώσει σημάδι για μια νέα περίοδο. Αρχίζουν και φαίνονται οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτά που θα γίνουν. Μετά την γιορτή του Ραμαζανιού περισσότεροι από 500 άτομα-στελέχη των Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας θα αναλάβουν καθήκοντα σε ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές.

Με βάση την ανακοίνωση από την πρωθυπουργία σχεδιάζεται και πέραν των συνόρων επιχείρηση. Στην επικαιρότητα είναι επίσης και η διενέργεια αεροπορικής επιχείρησης στο όρος Καντίλ όπου είναι το αρχηγείο του ΠΚΚ.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν που δήλωσε πως ¨το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο¨ είπε πως μετά την γιορτή του ραμαζανιου στις 30 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου ¨Η αντίδραση της ειρήνης θα είναι πολύ διαφορετική¨. Ο Ερντογάν επίσης είπε πως ¨Αυτοί που δεν κρατάνε αποστάσεις από την τρομοκρατική οργάνωση μετέχουν σε αυτά τα εγκλήματα, και αυτοί επίσης θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό¨.

Ο Κούρδος πολιτικός Ταρίκ Ζιγιά Εκιντζί δήλωσε πως αυτά τα λόγια σημαίνουν πως ¨θα κορυφωθεί η πολιτική της βίας¨.

 

ΝΟΜΑΡΧΕΣ ¨ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ¨

Μερικά από αυτά που ανακοινώθηκαν από την πρωθυπουργία έχουν ως εξής :

Οριστικοποιήθηκε εκ νέου η απόδοση καθηκόντων σε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Υπάρχουν ακόμη 6.500 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων. 500 που θα επιλεγούν από αυτούς θα υπηρετήσουν στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας παράλληλα με το ΠΚΚ θα δραστηριοποιηθούνε στην γραμμή Όρντου-Τοκάτης-Κασταμονής όπου υπάρχουν αριστερές οργανώσεις.

Ενδυναμώνεται ο ρόλος του νομάρχη όσον αφορά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής στον χώρο της αρμοδιότητας τους. Οι νομάρχες θα αναλάβουν την μεταφορά και την διοίκηση των οργάνων που παίρνουν μέρος στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Προβλέπεται η διενέργεια αεροπορικής επιχείρησης στο Καντίλ όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΠΚΚ. Η κυβέρνηση είχε λάβει πέρσι από την βουλή την έγκριση για επιχείρηση πέραν των συνόρων. Η ενός έτους αυτή έγκριση λήγει τον Οκτώβριο.

Το Σχέδιο Δημοκρατικού Ανοίγματος σχεδιάζεται να συνεχιστεί μέσα από το νέο Σύνταγμα. Μετά το Μπαϊράμι θα αρχίσουν οι συναντήσεις για το νέο σύνταγμα.

 

…..

 

Previous Article

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ut Phasellus lectus dictum dolor consectetur