Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

 

O ¨εθνικός στρατός¨-εγγύηση του Ερντογάν

Οι ομάδες αυτές που βρέθηκαν στο παρελθόν δίπλα με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Νούσρα), ούτε καν στις περιοχές που ελέγχει η Ασπίδα Ευφράτη μπόρεσαν να γίνουν σύμμαχοι μεταξύ τους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν είναι βέβαιος για τις συμμαχικές των ΤΕΔ δυνάμεις στο μέτωπο της Συρίας. Αυτές οι ομάδες που άνευ έρευνας ονομάζονται ¨Ελεύθερος Συριακός Στρατός¨(ÖSO), φτάνουν να αποκαλούνται και ¨πραγματικοί ιδιοκτήτες της Συρίας¨. Μάλιστα χαρακτηρίζοντας τον συριακό στρατό ως ¨πραγματικό εισβολέα¨  γίνεται λόγος για ¨εκκαθάριση των περιοχών από τους τρομοκράτες και παράδοση τους σε αυτές τις ομάδες¨.

Μάλιστα είναι τόσο βέβαιοι που δηλώνουν πως ¨Με άδεια από τον Αλλάχ θα κερδίσουμε σε αυτή την επιχείρηση μαζί με τον ÖSO¨.  Μάλιστα νοιώθουν τόσο ασφαλείς για εκείνους, που απευθυνόμενοι στον αντιπρόεδρο του CHΡ Οζτούρκ Γιλμάζ (ο οποίος είχε μείνει όμηρος στα χέρια της ISIS στο τουρκικό προξενείο Μοσούλης) να του λένε ¨Βρε ανήθικε, την ώρα που εσύ κοιμάσαι στο ζεστό σου κρεβάτι, τα μέλη εκείνα του ÖSO μαζί με τους στρατιώτες μας, εξαφανίζουν τους τρομοκράτες¨.

Είναι κατανοητό πως ο Ερντογάν στηρίζει τους συνεταίρους του πάνω στους οποίους είχε στηρίξει μεγάλες ελπίδες στο ταξίδια του για την Δαμασκό. Διότι οι κοινές επικίνδυνες δραστηριότητες εμπεριέχουν πληροφορίες και μυστικά.  Πλέον το να πεις κάτι για αυτές τις ομάδες που μετέχουν στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας κατέστη σχεδόν προδοσία της χώρας !

Τι μας εμποδίζει όμως να μάθουμε με ποιους μαζί βαδίζουν οι ΤΕΔ, να τα συζητήσουμε αυτά ανοιχτά, όπως και το να συζητήσουμε το τι θα επιφέρει στην χώρα αυτό;  Γιατί δηλαδή να είναι προδοσία η συζήτηση γύρω από την κάλτσα που τυλίχθηκε στο κεφάλι αυτής της χώρας ;

Με συντονισμό από τις ΤΕΔ και την ΜΙΤ, υπάρχουν πολλές οργανώσεις που μετέχουν ή στηρίζουν την επιχείρηση ¨Κλάδος Ελαίας¨.

Οι πιο γνωστές οργανώσεις εξ αυτών είναι οι εξής: Τζεπχέτ ελ Σαμιγιέ, Φεϊλάκ ελ Σαμ, Αχράρ ελ Σαμ, Λόχος Χαμζά, Τζείς ελ Νασίρ, Ταξιαρχίες Νουρεντίν Ζενκί, Σουκούρ ελ Ζεμπέλ, Ταξιαρχία Σαμαρκάνδης, Ταξιαρχία Μουντασίρ Μπιλλάχ, Μεραρχία Σουλτάνου Μουράτ, Ταξιαρχία Σουλτάνου Μωάμεθ Πορθητή κ.α.

Ποιοι είναι όμως αυτοί ; Στο παρελθόν πολλές φορές εστίασα στην ρίζα και στην δομή κάποιων εξ αυτών. Για παράδειγμα η Αχράρ Ελ Σαμ-οργάνωση με την οποία εργάζεται στενά η Τουρκία, ιδρύθηκε από τον Εμπού Χαλίντ Ελ Σουρι που ήταν άνθρωπος του ΜπινΛάντεν στην Συρία. Κάποιες από αυτές τις οργανώσεις συνδέονται με τη οργάνωση των Αδερφών Μουσουλμάνων, η οποία στις δεκαετίες του 70 και του 80 έκανε βίαιες δράσεις που έχουν χαραχθεί στην μνήμη.

Η Νουρεντίν Ζενκί που μετέχει στην πρώτη γραμμή στις επιθέσεις στο Τζιντερές και στο όρος Σεμάν, αν και στην αρχή είχε βοηθηθεί από την CIA, αργότερα πήρε μέρος στον σχηματισμό μαζί με το Μέτωπο Νούσρα (συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα) και την Χεγιέτ Ταχρίρ Ελ Σαμ. Η Νουρεντίν Ζενκί, ενοχλημένη από τις επιθέσεις της Χεγιέτ Ταχρίρ Ελ Σαμ του περασμένου Ιουλίου στην Ιντλίμπ   που εξωπέταξαν την Αχράρ ελ Σαμ, έγινε ξανά ανεξάρτητη. Η οργάνωση αυτή είχε έρθει στην επικαιρότητα από τις εικόνες στις οποίες έκοψαν το κεφάλι του 12χρονου Παλαιστίνιου πρόσφυγα Αμπντουλλάχ Ταγισίρ ελ Ισά.

Η οργάνωση Ισλαμικο Κόμμα Τουρκιστάν που μετέχει στην κίνηση αποκλεισμού του Άφριν από τα νότια, είναι μια οργάνωση που έχει σχέσεις με τους Ταλιμπάν (ΤΙΡ) και με την  Αλ Κάιντα. Η οργάνωση αυτή απαρτίζεται από Ουιγούρους και στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των τζιχαντιστών είχε πάρει θέση δίπλα στην Ταχρίρ Ελ Σαμ.

Εν συντομία λοιπόν, οι εθνοφυλακές αυτές που βαδίζουν στην σκιά του Κλάδου Ελαίας είναι πρώην μέλη της Αλ Κάιντα, σαλαφίτες τζιχαντιστές, ¨μετριοπαθείς¨ σαλαφίτες, πολιτικοί ισλαμιστές, μετριοπαθείς ισλαμιστές, απομεινάρια του OSO που αυτοαποκαλούνται επαναστάτες, αγάδες του πολέμου, καιροσκόποι, αναζητητές περιπέτειας, μισθοφόροι και κύκλοι κατευθυνόμενοι από την ΜΙΤ. Ένας ασυντόνιστος και αποδιοργανωμένος στρατός που βγήκε από την ένωση τζιχαντιστών και κλεφτών.

Αυτές τις ομάδες που η συριακή κυβέρνηση τις ονομάζει ¨τρομοκράτες¨, η κυβέρνηση της Τουρκίας τις χαιρετίζει και τις ονομάζει  επαναστάτες που μάχονται ενάντια σε τυρρανικό καθεστώς¨.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της επιχείρησης Ασπίδα Ευφράτη, από τις 29/3/2017 και μετά η Τουρκία έστησε σε περιοχές κοντά στα σύνορα, στρατόπεδα στα οποία εκπαίδευσε και εξόπλισε κάποιες ομάδες.  Στα στρατόπεδα αυτά παρασχέθηκε στα στελέχη του OSO, εκπαίδευση μάχης. Διδάχθηκαν χρήση όλμων, ρουκετών, μεσαίων και ελαφρών πολυβόλων.  Ακολούθως με την συμμετοχή 30 οργανώσεων ανακηρύχτηκε ο ¨Εθνικός Στρατός Συρίας¨ υπό την μορφή 3 σωμάτων στρατού. Οι ομάδες αυτές όμως που κατευθύνονται από το ¨Κέντρο Επιχειρήσεων Χαβάρ-Κίλις¨ που βρίσκεται στα σύνορα¨ όσο και αν χρησιμοποιούν την επωνυμία ¨Εθνικός Στρατός¨, δεν μπορούν να λεχθούν ούτε ¨στρατός¨, ούτε ¨εθνική δύναμη¨.

Οι ομάδες αυτές που στο παρελθόν βρέθηκαν στην ίδια μεριά με την Αλ Κάιντα(Μέτωπο Νούσρα), ακόμη και στις περιοχές που ελέγχονται από την Ασπίδα Ευφράτη, δεν μπόρεσαν να γίνουν μεταξύ τους και τόσο σύμμαχοι.  Οι ομάδες αυτές συχνά συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Οι λόγοι των μεταξύ τους συγκρούσεων έχουν να κάνουν με κατηγορίες για διαφθορά, κλοπές και εκμετάλλευση. Στην ουσία πρόκειται για ανταγωνισμούς σε σχέση με τα κέρδη.

Έτσι η Ταξιαρχία Νουρεντίν Ζενκί τον Νοέμβριο του 2016, συγκρούστηκε στα ανατολικά του Χαλεπίου με την Φεστακίμ.  Επίσης τον Νοέμβριο του 2016 στην συνοριακή πύλη του Οντζουπινάρ, συγκρούστηκαν μεταξύ τους η Τζεπχέτ Ελ Σαμίγιε με την Μεραρχία Σουλτάνου Μουράτ.  Ως συνέχεια αυτού του καβγά η Νουρεντίν Ζενκί και η Αχράρ Ελ Σαμ συγκρούστηκαν στην περιοχή της Αζέζ με την Τζεπχέτ Ελ Σαμίγιε.

………………….

Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες έχουν στο μητρώο τους εθνοκαθάρσεις, εκκαθαρίσεις βάσει δόγματος, σφαγές πολιτών, βασανιστήρια,  εκτελέσεις, απαγωγές, ληστείες, λεηλασίες και κατηγορίες για κακομεταχείριση και εκμετάλλευση.

Το μίσος προς τους αλεβίτες είναι κοινό σε όλες, ενώ παράλληλα με την εναντίωση προς το PYD-YPG, διαδεδομένο είναι και η εχθρότητα κατά των Κούρδων.  Οι χριστιανοί επίσης, δεν τράβηξαν λίγα από αυτές τις ομάδες. Τελευταίο θύμα της θρησκευτικής εχθρότητας ήταν οι Γεζίντι του Ελί Κίνο, το περασμένο καλοκαίρι.

Κατά την διάρκεια της συριακής κρίσης, η Τουρκία με την κυβέρνηση της, με τον στρατό της, τις υπηρεσίες πληροφοριών της, με την γραφειοκρατία της και με κάποιους πολίτες, έπαιξε ρόλο στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό αυτών των ομάδων.  Αυτά τα μελανά στοιχεί που μέχρι χτες στηρίζονταν με σκοπό να αλλάξει το καθεστώς στην Συρία, σήμερα νομιμοποιούνται και οδηγούνται στον πόλεμο ενάντια στις PYD-YPG και μάλιστα καθίστανται και ήρωες εντός του λαού.

Αυτό δεν είναι παραμείνει μόνο μια κακία κατά της Συρίας,  αλλά θα περάσει στην ιστορία ως κάτι το οποίο θα απασχολήσει επί μακρόν την Τουρκία και  μάλιστα θα την χτυπήσει σαν μπούμερανγκ.  Τώρα το να το βλέπεις αυτό και να το δηλώνεις γιατί να είναι προδοσία;

Φεχίμ Ταστεκίν   29/1/2018

https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2018/01/29/erdoganin-kefil-oldugu-milli-ordu/

Previous Article

OMAΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΒΟΜΒΩΝ

Next Article

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΝΕΡ ΜΟΥΣΤΑΦΑ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΑΔΙΩΝ PETROL OFISI

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *