Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ευχή από τον Καλίν σχετικά με τους S-400: ¨Αν το Κογκρέσο πει για κυρώσεις, ο Τραμπ θα διασφαλίσει εξαίρεση¨

No Comments Share:

 

Ο Ιμπραήμ Καλιν-εκπρόσωπος τύπου της Προεδρίας, εκτίμησε πως αν η Τουρκία λόγω της αγοράς των S-400 από την Ρωσία βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις από την πλευρά του αμερικανικού Κογκρέσου, τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ θα διασφαλίσει εξαίρεση από τις κυρώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μάικλ Πομπέο δήλωσε πως αν η Τουρκία πάρει από την Ρωσία τους S-400 τότε στο πλαίσιο του νόμου CAATSA, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Μετά από εκείνη την δήλωση, η Τουρκία ανέφερε πως ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ, αλλά δεν άλλαξε γνώμη για την αγορά των πυραύλων.

Ο Καλιν ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη, σε δήλωση που έκανε προς δημοσιογράφους, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση που δεν θα φέρει αντιμέτωπη την Άγκυρα με κυρώσεις.

Ο Καλίν είπε: ¨Εάν η δουλειά φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή αν φτάσει στην εφαρμογή κυρώσεων από το Κογκρέσο, τότε φυσικά και περιμένουμε πως ο πρόεδρος Τραμπ κάνοντας χρήση της εξουσίας του θα διασφαλίσει εξαίρεση σε αυτό το θέμα¨.

Όταν ο ρωτήθηκε για τον αν υπάρχει ή όχι κάποιο σημάδι πως ο Τραμπ θα διασφαλίσει εξαίρεση, ο Καλίν είπε πως δεν πήραν κάποιο τέτοιο σημάδι και πρόσθεσε πως ¨Δεν μπορώ να πω πως έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα που εμείς μεταφέρουμε¨.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν προβληματική την αγορά από την Τουρκία των πυραύλων S-400 και αναφέρουν πως θέτει σε κίνδυνο τον ρόλο της Τουρκίας στο σχέδιο για το πολεμικό αεροσκάφος F-35. H Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τους S-400.

 http://www.diken.com.tr/kalindan-s-400-temennisi-kongre-yaptirim-derse-trumpin-muafiyet-saglayacagini-tahmin-ediyorum/

17/4/2019

Σχ: Αν όμως το κάνει αυτό ο Τραμπ, τότε θα αυξηθούν οι ¨φυγόκεντρες¨ τάσεις εντός του ΝΑΤΟ. Διότι όλοι θα αντιληφθούν πως οι ΗΠΑ αδυνατούν να διασφαλίσουν την ενότητα της συμμαχίας. Η Τουρκία (με την λογική της ισχύος)  πρέπει να πληρώσει κάποιο τίμημα για την πράξη της αγοράς των S-400. 

Previous Article

ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΛΑΦΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΕΣ…

Next Article

¨5 νησιά της Τουρκίας αφέθηκαν στην Ελλάδα¨ !…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *