Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ !

No Comments Share:

Eίδηση πως η Τουρκία ετοιμάζει ατομική βόμβα

fft81_mf2443874

Ο γερμανικός τύπος γράφει πως η Τουρκία ¨τρέχει¨ ένα κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα. Η εφημερίδα Ντι Βελτ γράφει πως αυτό ενδεχομένως είναι και ο λόγος που η γερμανική υπηρεσία υποκλοπών έκανε υποκλοπές στην Τουρκία

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται πως η Τουρκία ενδεχομένως έχει λάβει από το Πακιστάν τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες για να μπορέσει να κατασκευάσει ατομική βόμβα, φέρει την υπογραφή του Χανς Ρούλε που στο διάστημα 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης.

Στο κείμενο αναφέρεται πως ¨Είναι γνωστό πως η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND για να μπορέσει να υποκλέψει συνομιλίες στην Τουρκία, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων δικαιολογιών, τους ακραίους ισλαμιστές που μέσω Τουρκίας πάνε στο Ιράκ και Συρία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τους Κούρδους αντάρτες. Υπάρχει μια ακόμη δικαιολογία πολύ σοβαρότερη και σχεδόν καθόλου γνωστή. Και αυτό είναι τα σημεία που δίνει ο εδώ και ένα διάστημα πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, ότι επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα¨.

 ¨ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ¨

Ο Ρούλε στο άρθρο του αναφέρει πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει θέμα σε ειδήσεις η προσπάθεια της Τουρκίας σχετικά με τα πυρηνικά όπλα και γράφει : ¨Οι προκλήσεις του ατομικού προγράμματος του Ιράν και της Β. Κορέας γίνονται ειδήσεις. Αλλά οι κρυφές εργασίες της Τουρκίας σχετικά με τα ατομικά όπλα δεν εμφανίστηκαν καθόλου στον τύπο. Και όμως οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυτικών χορών έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα¨. Στο κείμενο αναφέρεται πως η Τουρκία έχει βάλει ως μοντέλο δράσης για τον εαυτό της το Ιράν και γράφει πως ¨ Η Τεχεράνη κάτω από το πρόγραμμα ατομικής ενέργειας για πολιτική χρήση, στοχεύει στο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Και η Τουρκία εφαρμόζει την στρατηγική του Ιράν. Η Τουρκία ως δικαιολογία για την εφαρμογή του πυρηνικού της προγράμματος, προβάλλει τις αυξημένες ανάγκες για ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας¨. Στο κείμενο υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνίες για πυρηνικούς σταθμούς με Ρωσία, Ιαπωνία και Γαλλία.

¨ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Στο κείμενο στην Ντι Βελτ αναφέρεται πως στις συμφωνίες που έκανε η Τουρκία με αυτές τις χώρες απέφυγε να δεσμευτεί σχετικά με την προμήθεια ποσοτήτων ουρανίου όπως και για την εξαγορά των αποβλήτων. Στο κείμενο αναφέρεται πως στις συμφωνίες αυτές που έγιναν με την Τουρκία δεν τέθηκαν αυτά τα θέματα και αυτό το σχολιάζει ως εξής : ¨Η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να κρατήσει στα χέρια της αυτό το κομμάτι. Αυτό είναι μια κατάσταση πολύ σημαντική για τις χώρες που επιθυμούν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα¨. Το κείμενο γράφει πως ενώ η διάσωση από τα πυρηνικά απόβλητα είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει η ίδια τις ράβδους καυσίμων. Ο Ρούλε στο άρθρο του σχολιάζει αυτή την κατάσταση λέγοντας πως ¨Η Τουρκία επιθυμεί να κατασκευάσει βόμβα πλουτωνίου¨. Ο Ρούλε γράφει πως η δήλωση ¨Θέλουμε να γνωρίσουμε τα πυρηνικά¨ που έκανε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σχετικά με τα κενά στις συμφωνίες της Τουρκίας, ήταν μια δήλωση για να αντιπαρέλθει το θέμα αυτό.

¨Η BND ENHMEΡΩΣΕ¨

Το άρθρο γράφει πως σύμφωνα με πληροφορίες της BND, πως μετά από εντολή του Ερντογάν το 2010 στήθηκε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ότι η Τουρκία ήδη διαθέτει μεγάλη ποσότητα από μηχανές φυγοκέντρησης που φέρεται να έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν.

Στο κείμενο αναγράφεται πως ¨Οι Τούρκοι μετείχαν στην μεταφορά χιλιάδων μηχανών φυγοκέντρησης από τον Πακιστανό Αμπντούλ Καντίρ Χαν προς Λιβύη, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Όλα τα ηλεκτρονικά τεμάχια στις εγκαταστάσεις του Πακιστάν είχαν μεταφερθεί εκεί από Τουρκία. Ο Χαν είχε θελήσει να κρύψει στην Τουρκία όλες τις λαθραίες μηχανές φυγοκέντρησης που κατείχε. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναβάζ Σερίφ είχε προτείνει το 1988 έναν συνεταιρισμό στο θέμα των πυρηνικών εργασιών¨.

Η είδηση αναφέρει πως μια ακόμη αιτία που δείχνει πως η Τουρκία θέλει να παραγάγει πυρηνικά όπλα, είναι οι εξελίξεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Αναφέρει πως η Τουρκία που παλιότερα δοκίμαζε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ακολούθως δοκίμασε πυραύλους μέσου βεληνεκούς και το 2015 ετοιμάζεται να δοκιμάσει πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χλμ.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ρούλε στο άρθρο του απευθύνεται στους Γερμανούς πολιτικούς και γράφει : ¨Εάν μια χώρα-εταίρος της Γερμανίας επιθυμεί καθαρά να αποκτήσει πυρηνική δύναμη, πρέπει η Γερμανία αυτό να το λάβει υπόψη της και να αντιδράσει. Είναι γνωστό πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνική ισχύ. Πυρηνική ισχύ αναπτύσσει και το Ιράν. Η κατάσταση αυτή για τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας που θέλει την χώρα του υπερδύναμη, δεν αφήνει άλλη επιλογή παρά τον εξοπλισμό με πυρηνικά. Διαφορετικά η Τουρκία στην περιοχή θα παραμείνει δεύτερη δύναμη και αυτό είναι κάτι που δεν ευχαριστεί καθόλου τον Ερντογάν¨.

Εφ. Ραντικάλ 22/9/2014

Previous Article

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Next Article

ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *