Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΤ ,ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

57931-icerik

Oι εισαγγελείς της υπόθεσης των TIR για 6η φορά ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου

Οι εισαγγελείς Οζτζάν Σισμάν, Αζίζ Τακτσί, Σουλεϊμάν Μπαγριγιανίκ, Αχμέτ Καρατζά που είχαν ασχοληθεί με την έρευνα σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν πυρομαχικά, όπως και ο τότε διοικητής στρατοχωροφυλακής Οζκάντ Τσοκάι που έχουν προφυλακιστεί από τις 6/5/2015 μ απόφαση του Κακουργιοδικείου Ταρσού, αύριο (14/4/2016) θα παρουσιαστούν για 6η φορά στο  16ο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στην 5η αυτή εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία όλες οι ενστάσεις των εμπλεκόμενων εισαγγελέων έχουν απορριφτεί, αναμένεται να τεθούν πάλι οι υπερασπιστικοί τους ισχυρισμοί.

Κατά την 5η εκδίκαση, η πρωθυπουργία υπέβαλε αίτημα συμμετοχής την δίκη, το οποίο όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Μετά από αυτό τον λόγο πήρε ο εισαγγελέας Αζίζ Τακτσί ο οποίος εξέφρασε την άποψη του για το αίτημα αυτό. Η Haberdar ενημερώθηκε για τις σχετικές δηλώσεις του Τακτσί. Ο Τακτσί σχετικά με το αίτημα της πρωθυπουργίας, ζήτησε να δικαιολογηθεί το είδος της ζημίας που υπέστη η πρωθυπουργία από το προβαλλόμενο ως αδίκημα. Υπογράμμισε επίσης πως στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή περί βλάβης της πρωθυπουργίας από το αδίκημα.  Ο Τακτσί απευθυνόμενος στην σύνθεση του δικαστηρίου τους είπε : ¨Είστε πολλά χρόνια δικαστές, εάν διακρίνεται κάποια βλάβη από αδίκημα πείτε το¨. Υπενθύμισε επίσης πως η ΜΙΤ ενώ στα επίσημα έγγραφα ανέφερε πως τα φορτηγά έκαναν μεταφορά υλικών εντός της χώρας, εντός των φορτηγών βρέθηκαν πυρομαχικά για άρματα μάχης, όταν μάλιστα η ΜΙΤ δεν έχει την αρμοδιότητα νε μεταφέρει οπλισμό.

Ο (κατηγορούμενος) εισαγγελέας Τακτσί είπε τα εξής :

…………

Εγώ τώρα αναρωτιέμαι, είμαι πια 10 μήνες κρατούμενος, ενώ η διαδικασία αυτή πάει 2 χρόνια πια και δύο χρόνια. Αυτοί μιλάνε για πραξικόπημα και δεν ξέρω γω  τι άλλο. Μα ποιο πραξικόπημα ; Που έγινε προσπάθεια παρεμπόδισης άσκησης καθηκόντων ; Ακόμη δεν μπόρεσα να μάθω. Εάν μάθω τότε θα ετοιμάσω και την υπεράσπιση μου.

¨Η ΜΙΤ στο επίσημο έγγραφο αναφέρει για μεταφορά υλικών μεταξύ υπηρεσιών¨ 

Μα ποια παράνομη δράση ; Εκεί έγινε μια καταγγελία, υπάρχουν τα φορτηγά που είναι γεμάτα με όπλα και πυρομαχικά. Έγινε νόμιμη έρευνα και συνελήφθησαν. Για το αν εμπλέκεται η κυβέρνηση και το που πήγαιναν αυτά εμείς δεν γνωρίζαμε. Υπάρχουν μόνο ισχυρισμοί και μια καταγγελία. Αυτή καταγγελία ερευνήθηκε. Τώρα άλλος λέει πως πήγαιναν στο Χαλέπι. Άλλος λέει πως πήγαιναν στην Δαμασκό. Άλλος λέει πως πήγαιναν στο Μπαγιρμπουτζάκ. Η ΜΙΤ παρουσιάζει το επίσημο έγγραφο. Δηλώνοντας πως πρόκειται για μεταφορά υλικών μεταξύ υπηρεσιών.

¨Βλέπετε τα υλικά, ήταν πυρομαχικά για άρματα μάχης. Η ΜΙΤ δεν έχει άδεια να μεταφέρει οπλισμό¨.

Βλέπουμε τα υλικά, είναι πυρομαχικά αρμάτων και φέρεται να ανήκουν στην ΜΙΤ. Ελέγχουμε τον κανονισμό λειτουργίας της ΜΙΤ. Βλέπουμε πως η ΜΙΤ δεν έχει άδεια κατοχής και διακίνησης πυρομαχικών αρμάτων μάχης. Δεν έχουν αρμοδιότητα να βάζουν άλλους να τα μεταφέρουν. Ούτε έχουν αρμοδιότητα να τα στέλνουν αυτά κάπου εκτός χώρας σε μια ξένη χώρα. Πόθεν πηγάζει ετούτο ; Η ΜΙΤ δεν έχει τέτοιο καθήκον. Μάλιστα στην προηγούμενη εκδίκαση είδατε το έγγραφο από το υπουργικό συμβούλιο που έλεγε πως δεν ελήφθη τέτοια απόφαση από εκεί. Και εάν λοιπόν το υπουργικό συμβούλιο δεν πήρε τέτοια απόφαση, ποιο είναι πια το καθήκον που εμείς δήθεν παρεμποδίσαμε ; Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ανοησία ;

………………..

http://www.haberdar.com/gundem/tir-savcilari-6-kez-yargitay-da-heyet-karsisina-cikacak-h25693.html

13/4/2016

Σχ : Οι άνθρωποι αυτοί τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι ! Από εκεί που πήγαν και έκαναν απλά τα καθήκοντα τους, βρέθηκαν να κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος !

Να θυμίσουμε πως ο αρχικλέφτης και ψεύτης Ερντογάν στην αρχή είχε δηλώσει πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους της Συρίας…

Το ερντογανικό λοιπόν καθεστώς άρχισε διώξεις σε βάρος των διωκτικών αρχών !

Και όταν ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ αποκάλυψε το βίντεο που έδειχνε τι σόι ανθρωπιστική βοήθεια (…) μετέφεραν τα φορτηγά της ΜΙΤ, ο Ερντογάν τους κατηγόρησε για προδοσία και τους φυλάκισε…

Όσοι δεν είδαν την ¨ανθρωπιστική βοήθεια¨ που μετέφεραν αυτά τα φορτηγά μπορείτε να την δείτε στο κάτωθι βίντεο.

 

 

 

 

Previous Article

¨ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ¨…

Next Article

ΠΝΙΓΜΕΝΗ, ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *