fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ…

0 σχόλια Share:
ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ...

 

Ο εισαγγελέας μίλησε για ¨αλληλεγγύη εντός της οργάνωσης¨ : Ο συνήγορος των εισαγγελέων της υπόθεσης των φορτηγών της ΜΙΤ, προφυλακίστηκε σε σχέση με την FETO

Προφυλακίστηκε ο Α.Ν.Τ.- συνήγορος των εισαγγελέων που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση  του ελέγχου των φορτηγών της ΜΙΤ στα Άδανα.
Σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο στις 19/1/2014 σταματήθηκαν για έλεγχο τα φορτηγά που πήγαιναν στην Συρία, έχουν προφυλακιστεί ο πρώην προϊστάμενος εισαγγελέας Σουλεϊμάν Μπαριγιανίκ και οι πρώην εισαγγελείς Οτζάν Σισμάν, Αζίζ Τακτσί και Αχμέτ Καρατζά.

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Αναντολού ο Α.Ν.Τ. που είχε αναλάβει συνήγορος αυτών των τεσσάρων, δικάστηκε σήμερα ως κατηγορούμενος στο 11ο Κακουργιοδικείο Αδάνων.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως ο Α.Ν.Τ. υπήρξε χρήστης του κωδικοποιημένου συστήματος επικοινωνίας ByLock της οργάνωσης FETÖ. Επίσης είπε πως ο συνήγορος ενάντια στις νομικές διαδικασίες που αντιμετώπιζαν τα σχετιζόμενα με την FETO αυτά άτομα, τους βοήθησε υλικά και νομικά στα πλαίσια της αλληλεγγύης και συμπεριφοράς εντός της οργάνωσης και ότι σε αυτό το πλαίσιο μετέφερε το δικηγορικό του γραφείο από την Άγκυρα στα Άδανα. Είπε πως ο κατηγορούμενος έκανε ανακοινώσεις τύπου που αποσκοπούν στην νομιμοποίηση των δράσεων της οργάνωσης και ζήτησε να τιμωρηθεί με την ανώτατη ποινή για το αδίκημα του ¨μέλους ένοπλης οργάνωσης¨.

¨Δεν υπήρξε συνομιλία εντός της οργάνωσης¨      

Ο κατηγορούμενος Α,Ν. Τ. υποστήριξε πως δεν αποδέχεται την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία και ότι δεν έκανε ¨προπαγάνδα υπέρ της FETO¨.

Ο Α.Ν. Τ. είπε τα εξής : Τα ονόματα τα οποία αναφέρονται στο ByLock δεν τα γνωρίζω. Δεν χρησιμοποίησα αυτό το πρόγραμμα.  Οι συνομιλίες που είχα με τους εντολείς μου Σουλεϊμάν Μπαρινιάκ, Εζίζ Τακτσί, Οζτζάν Σισμάν και Αχμέτ Καρατζά δεν είχαν οργανωσιακό σκοπό. Ζητώ να κηρυχτώ αθώος¨

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της διαδικασίας και την προφυλάκιση του κατηγορουμένου.

Savcı ‘örgütsel dayanışma’ dedi: MİT TIR’ları savcılarının avukatı ‘FETÖ’den tutuklandı

27/11/2018

Σχ: Το περιστατικό από το οποίο άρχισαν όλα, πηγάζει από ένα σκάνδαλο που αφορά τον ίδιο τον Ερντογάν. Οι διωκτικές αρχές ενημερωμένες από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία σταμάτησαν για έλεγχο δύο φορτηγά TIR στα Άδανα που αποδείχθηεκ πω ήταν ναυλωμένα από την ΜΙΤ. Υπήρξε μεγάλη ταραχή καθώς οι ¨συνοδοί¨ των φορτηγών άντρες της ΜΙΤ,  έβγαλαν όπλα ενάντια στους άντρες της στρατοχωροφυλακής  που έκαναν τον έλεγχο. Η σύρραξη αποσοβήθηκε, αλλά και η έρευνα κόπηκε μαχαίρι με εντολή άνωθεν.  Στην αρχή είχε βγει ο Ερντογάν και είχε δηλώσει πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που πήγαινε στους Τουρκμένους της Συρίας. Μετά από μερικούς μήνες όμως η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, με επικεφαλής τότε τον Τζαν Ντουντάρ , δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της βίντεο από την έρευνα των αρχών που έδειχνε πως τα φορτηγά μετέφεραν οπλισμό ! Βγήκε τότε ο Ερντογάν και δήλωσε ανοιχτά πως ¨Αυτό που έκαναν (οι δημοσιογράφοι)  θα το πληρώσουν ακριβά !
Και όντως, από τότε εκδιώχθηκαν και προφυλακίστηκαν σχεδόν όλοι οι δικαστικοί και στρατιωτικοί που μετείχαν στην έρευνα αυτή , όπως και οι δημοσιογράφοι που ενεπλάκησαν στην δημοσίευση του βίντεο. Ο Τζαν Ντουντάρ είχε συλληφθεί και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, οπότε βρήκε την ευκαιρία και έφυγε στο εξωτερικό. Ο δικαστής που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, διώκεται και αυτός !  

Τώρα λοιπόν βλέπουμε πως εκτός από τους πρώην δικαστικούς, διώκονται και φυλακίζονται και οι δικηγόροι ! 

Τουρκική δικαιοσύνη…

Για την ακρίβεια Ερντογανική δικαιοσύνη…  

Για όσους θέλουν να θυμηθούνε αυτή την βρωμικη υπόθεση του παραπέμπουμε στα δημοσιεύματα μας :

ΑΡΧΙΚΗ

Previous Article

ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Next Article

¨ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ¨ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.