Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΧΑΚΕΡΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…

0 σχόλια Share:

 

Τα στελέχη της ΜΙΤ ομολόγησαν: Να οι δημοσιογράφοι της ΜΙΤ

Τα δύο στελέχη της ΜΙΤ που συνελήφθησαν μετά από ειδική επιχείρηση των ανταρτών του HPG, ομολόγησαν την συνενοχή της ΜΙΤ και του ΑΚΡ σε δράσεις εντός των ΜΜΕ. Οι ομολογίες αυτές εξηγούν ουσιαστικά και το πώς συστήνονται οι ειδικές μονάδες δημοσιευμάτων τώρα για το Άφριν.

Ο Ερχάν Πεκτσετίν-Πρόεδρος των Διασπαστικών Εθνοτικών Δράσεων Εξωτερικού της ΜΙΤ και ο Υπεύθυνος Ανθρώπινων Πόρων της ΜΙΤ Αϊντίν Γκιουνέλ, συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2017 στην πόλη Ντοκάν της Σουλεϊμανίγιε στο Β.Ιρακ. Και των δύο στελεχών οι ομολογίες άρχισαν να δημοσιεύονται στις αρχές του μήνα στο ANF. Είχαν ομολογήσει πως η εντολή για την δολοφονία των τριών Κούρδισσων αγωνιστριών στο Παρίσι στις 9/1/2013 είχε δοθεί από μια ιεραρχία στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο Ερντογάν.

Αυτήν φορά οι Πεκτσετίν και Γκιουνέλ περιέγραψαν το πώς η ΜΙΤ και το ΑΚΡ ελέγχουν τα ΜΜΕ, ποιους δημοσιογράφους χρησιμοποιούν, πως κάνουν καμπάνιες παραπληροφόρησης και πως έχουν στήσει έναν στρατό από τρολ στα σόσιαλ μίντια. Μεταξύ των ομολογιών γίνεται λόγος για ειδικές μονάδες δημοσιεύσεων που στήθηκαν για το Άφριν. Αυτοί οι πράκτορες της ΜΙΤ υπό την κάλυψη της ¨δημοσιογραφίας¨ αποτελούν αυτό τον κλάδο ΜΜΕ αυτού του βρώμικου πολέμου.

¨ΣΤΡΑΤΟΣ  ΜΜΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ¨

Ο Ερχάν Πεκτσετίν-Πρόεδρος των Διασπαστικών Εθνοτικών Δράσεων Εξωτερικού της ΜΙΤ ομολογώντας τις σχέσεις με τον τύπο, λέει πως η ΜΙΤ διαθέτει μια Διεύθυνση Πληροφοριών Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και δηλώνει: ¨Δεν είχαν έναν τρόπο εργασία ιδιαίτερα ενεργό. Ήταν επιφορτισμένη με την συγκέντρωση των ημερήσιων ειδήσεων και την παράδοση τους στην διεύθυνση. Όλοι έκαναν πλάκα μαζί τους. Τους αποκαλούσαν ¨κόψε-βρες-κόλλα¨.  Το 2006-2007 διαλύθηκε. Όταν τοποθετήθηκε ως διοικητής ο Χακάν Φιντάν, τοποθετήθηκε ως ακόλουθος τύπου ο Νουχ Γιλμάζ. Τότε άλλαξαν και τους νόμους. Μπορούσαν πλέον εύκολα να προσλάβουν άτομα από το εξωτερικό. Ήρθε ένας και έγινε απευθείας ακόλουθος τύπου. Γύρω στα 36-37 ετών. Άλλοι πρόεδροι διευθύνσεων άσκησαν κριτική για την τοποθέτηση του. Ο ακόλουθος αυτός τύπου δεν υπαγόταν σε κάποια διεύθυνση αλλά απευθείας στον διοικητή. Απευθείας παίρνει διαταγές από εκείνον. Και καθώς προέρχεται από τον τύπο, έχει θερμές σχέσεις με αυτούς και γνωρίζει πολλούς. Είδα τον προβοκατόρικο τρόπο δράσης του. Σχεδόν καθημερινά δημοσιογράφοι εκφράζουν τις απόψεις του. Αυτό το γνωρίζω¨.

……………..

¨ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΤ

Ο Πεκτσετίν σχετικά με αυτό το ρώτημα λέει τα εξής: ¨Υπάρχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τους ανταποκριτές της εφημερίδας Σταρ, ενώ βάζουν ειδήσεις και στην εφημερίδα Μιλλιέτ. Γνωρίζω πως υπάρχουν απευθείας σχέσεις με την Χαντέ Φιράτ. Τον Τσετινέρ Τ. (Çetiner Ç) εμείς τον παρακολουθούσαμε ως στόχο. Αντιληφθήκαμε πως υπαγόταν στην ΙΚΚ (Αντικατασκοπία). Μάλιστα υπαγόταν στο Τμήμα Ιράκ. Ερχόταν σε εμάς στο Ιράκ. Ξέρω πως πήγαινε και ερχόταν.

Στην εφημερίδα Σαμπάχ ήταν ο Α. Küçükkaya  ή ο Μπασάκ, ένα κάποιο τέτοιο όνομα, αλλά ξέρω πως πολύ εύκολα περνούσαν ειδήσεις στις εφημερίδες Σαμπάχ και Σταρ. Όταν ο Τζεμ Κιουτσούκ ήρθε από Αμερική στην Τουρκία, ενδεχομένως ήρθε με πρόσκληση από τον Νουχ Γιλμάζ.Μιλάει πολύ αφ΄υψηλού αλλά λέει μπούρδες. Του τα σφυρίζουν υπόγεια και μετά αυτός βγαίνει και στοχοποιεί.

Ο Πεκτσετίν περιγράφει πως αυτό που έκαναν αυτοί είναι να ¨σχηματίζουν αντιλήψεις ανάλογα με την επικαιρότητα . Ο Νουχ Γιλμάζ ήταν επαγγελματίας σε αυτό το θέμα, αυτό γίνεται αντιληπτό στις συγκρούσεις με το ΠΚΚ, στις πηγές που έχει από τις επιχειρήσεις και βλέποντας τις εφημερίδες. Υπάρχει ένας όρος που λέγεται άφρισμα. Ασχολείσαι με κάτι, ξανά και την επόμενη και πάλι. Έχουν σχέσεις με διάφορα ΜΜΕ.

Παλιότερα αυτά τα έκαμνε το Γενικό επιτελείο, ο στρατός. Η αστυνομία το έπραξε πολύ καλά στην εποχή της Fetö. Εμείς όμως τους προσπεράσαμε. Ο Χακάν Φιντάν επρόκειτο να το μεγεθύνει αυτό. Μέχρι να φτάσουν σε καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Νουχ Γιλμάζ ήρθε μαζί με τον Φιντάν και θα φύγει μαζί με εκείνον.¨

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΧΑΚΕΡΣ

Ο Πεκτσετίν προβαίνοντας σε αποκαλύψεις σχετικά με την Διεύθυνση Τύπου της ΜΙΤ και το πώς χρησιμοποιούνε χάκερς: ¨Η Διεύθυνση Τύπου από το 2010-2011 κάνει ενεργές επεμβάσεις για προβολή κάποιων ειδήσεων στον τύπο, δράσεις παρόμοιες έχουν στο διαδίκτυο και στα κανάλια, ενώ χρησιμοποιούνε και χάκερς. Έχουν δομές  παραπληροφόρησης, που αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν ερωτηματικά και αμφιβολίες στις δομές-στόχους και τους απομακρύνουν από την ιδεολογία τους. ¨

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Πεκτσετίν συνέχισε λέγοντας πως ¨Αυτό το κάνουν ιδιαίτερα στο τουίτερ¨ και κοινοποίησε το που και πώς ιδρύθηκε ένας στρατός από τρολ:

¨Το ΑΚΡ διαθέτει μια ξεχωριστή λωρίδα. Η Κωνσταντινούπολη. Με έδρα την Κωνσταντινούπολη έχουν εκεί ένα μέρος στον δήμο Κωνσταντινούπολη όπου έκατσαν οι νέοι και κάνουν κάποια πράγματα μέσω τουίτερ. Ξέρω ότι κάποιοι από εκείνους έχουν έρθει και στην υπηρεσία. Εκεί λοιπόν υπάρχουν περίπου 150-200 νέοι που όλοι χρησιμοποιούν υπολογιστές και εκεί λειτουργεί σαν κέντρο διανομής ψεύτικων και αποπροσανατολιστικών πληροφοριών¨.

………………

O Πετσκετίν αναφερόμενος στην σχέση της αστυνομίας με τον τύπο είπε πως  Πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας Κωνσταντινούπολης είναι να εξυψώνει την εικόνα της και μετά αν κάνει επιχειρήσεις διαμόρφωσης αντιλήψεων¨.

¨Εκεί δεν είναι σαν την αστυνομία Κωνστανινούπολης, αλλά ένας χάκερ κάθεται και την ίδια στιγμή το κάνει επαγγελματικά , σαν να δημοσιεύεται από 3.000 ιστοσελίδες. Οι χάκερς έρχονται από τα εξωτερικό. Τύποι παχύδερμα, χοντροί που ξέρουν όμως πολύ καλά από υπολογιστές.   Αυτοί μπαίνουν στον λογαριασμό σου στο  facebook και στο τουίτερ και τον χακάρουν. Αυτοί κάνουν και επιχειρήσεις διαμόρφωσης αντίληψης

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΦΙΝΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

…………….

¨Στην προεδρία της Δημοκρατίας κάθε Πέμπτη γίνεται συνάντηση με τον Χακάν Φιντάν. Πάει εκεί μετά από εντολή από τον Ερντογάν και η δουλειά γίνεται με περαιτέρω εντολές στους κατώτερους. Εκεί αποφασίζουν μέσω ποιού δημοσιογράφου θα τρέξουν το θέμα. Δεν μπορείτε να δώσετε μια μεγάλη είδηση σε ένα μικρό δημοσιογράφο.  Στην Χαντέ Φιράτ όμως μπορείτε να της δώσετε μια εντυπωσιακή είδηση και να την κάνετε να γράψει για αυτό. Έτσι γίνεται. Εκεί αποφασίζουν ανάλογα με την επίδραση της πληροφορίας και το μέγεθος της. Αυτοί αποφασίζουν το ποιάν εφημερίδα θα χρησιμοποιήσουν.¨

…………………..

http://www.yeniozgurpolitika.org/index.php?rupel=nuce&id=83650

23/2/2018

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΞ ΣΤHN ¨ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ¨ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…

Next Article

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *