Εφ. Ακσάμ 6-7-2011
Ο Ομέρ Ντιντζέρ επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Παιδείας
Στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας, στην νέα αυτή περίοδο, τοποθετήθηκε κάποιος που θα μπορούσε να είναι από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο μέλλον.
Στην θέση της Νιμέτ Τσουμπουκτσού στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας τοποθετήθηκε ο Ομέρ Ντιντζέρ, για τον οποίον υπάρχουν οι φήμες για λογοκλοπή, είχε προκαλέσει το 1995 διαμάχες με τις δηλώσεις του για το λαϊκό κράτος, ενώ τελευταία είχε βγει στις επικεφαλίδες με τις δηλώσεις του για τους μεταλλωρύχους που σκοτώθηκαν, όταν είπε πως ¨σκοτώθηκαν ωραία και χωρίς πόνο¨.
Ο Ντιντζέρ γεννήθηκε στις 10-9-1956 στην πόλη Καραμάν. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη, το 1980 τελείωσε το μεταπτυχιακό του και το 1984 το ντοκτορά του. Το 1980 άρχισε να δουλεύει ως βοηθός στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. Το 1988 έγινε αναπληρωτής και το 1994 καθηγητής.
………………..
Το 2005 το YÖK του επέβαλε ποινή ¨αποβολής από την άσκηση του επαγγέλματος του καθηγητή στο πανεπιστήμιο¨ διότι στο βιβλίο του ¨Εισαγωγή στην Διοίκηση Επιχειρήσεων¨ είχε διαπράξει λογοκλοπή. Το 2008 το 1ο Διοικητικό Δικαστήριο με απόφαση του έκρινε ότι ¨η λογοκλοπή διαπράχθηκε¨ και απέρριψε την έφεση του Ντιντζέρ.
Στις 22 Ιουλίου 2007 εξελέγη βουλευτής Κωνσταντινούπολης. Στις 1 Μαΐου 2009 διορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2011 επανεξελέγη βουλευτής Κωνσταντινούπολης.
Τα λόγια του γύρω από το λαϊκό κράτος
Ο Ομέρ Ντιντζέρ σε ομιλία του είχε πει τα εξής :
…………….
Βλέπουμε ότι η αρχή της Δημοκρατίας που είχε οριστεί κατά την ίδρυση του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει χάσει την δύναμη της και δεν λειτουργεί καλά. Μπορούμε να πούμε ότι ο όρος της Δημοκρατίας δήθεν για τα λαό και εξ ονόματος του λαού δεν έχει και μεγάλη σημασία για εμάς. Πιστεύω πως στην Τουρκία είναι ανάγκη την θέση της αρχής της δημοκρατίας να την πάρει μια συμμετοχική διακυβέρνηση η οποία – αντί για το λαϊκό κράτος- εντέλει πρέπει να ενσωματωθεί με το Ισλάμ. Πιστεύω πως την θέση των αρχών του λαϊκού κράτους, της δημοκρατίας και του εθνικισμού που τέθηκαν κατά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, πρέπει να πάρει μια δομή πιο συμμετοχική, πιο αποκεντρωμένη και πιο ισλαμική¨.