Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΑ : ¨Μόνόπλευρη και αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η επέμβαση της επιχείρησης Ειρήνη¨…

No Comments Share:

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) δημοσίευσε ανακοίνωση: Σε κάθε τομέα θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται πως ενάντια στα μέτρα της επιχείρησης Ειρήνη θα ληφθούν σε κάθε τομέα τα απαραίτητα μέτρα. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται πως η επέμβαση που έγινε στον τουρκικό πλοίο στα πλαίσια της επιχείρησης Ειρήνη ήταν μονόπλευρη και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων συμμαχίας.

Η συνεδρίαση που έγινε υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διήρκησε 4,5 ώρες και ακολούθως δημοσιεύτηκε η παρακάτω οκτώ άρθρων ανακοίνωση :

¨Παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες στο συμβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις που με αποφασιστικότητα και επιτυχία διεξάγονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, ενάντια καταρχήν στις οργανώσεις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DEAS όπως και σε κάθε είδους απειλές που στρέφονται κατά της εθνικής ενότητας της ομοψυχίας και της ύπαρξής μας. Συζητήθηκαν οι προσπάθειες των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία να προφυλαχθούν από τις αλλαγές στο διεθνές περιβάλλον. Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα επιτραπεί η σύσταση ενός διαδρόμου τρομοκρατίας στα νότια σύνορά μας.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ανακατάληψη από την αδελφή χώρα Αζερμπαϊτζάν των εδαφών της πατρίδας, που για πάνω από 1/4 του αιώνα, ήταν επί κατοχή και εξετάστηκε σε κάθε της διάσταση η νέα γεωπολιτική κατάσταση που προέκυψε από τις εξελίξεις. Τονίστηκε η συνεισφορά που θα έχει η χώρα μας σε αυτό το πλαίσιο, στην πραγματοποίηση της υπογραφείσας εκεχειρίας, στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν και στην εγκαθίδρυση μιας μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας στο νότιο Καύκασο.

……

……

Επιβολή στην Κύπρο δεν θα γίνει αποδεκτή

Υπογραμμίστηκε ότι στην Κύπρο ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές οι επιβολές πού αγνοούν την τουρκική παρουσία στην Κύπρο, επιμένουν να μην αποδέχονται την ύπαρξη δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στο νησί και αποτελούν το θεμέλιο του αδιεξόδου. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι θα συνεχιστεί η υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού.

Επισημάνθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στη βούληση μας για επίλυση των θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του διεθνούς δικαίου και της δικαιοσύνης και τονίστηκε πώς αίτιο των εντάσεων είναι οι πλευρές οι οποίες αποφεύγουν τον διάλογο και τη συνεργασία.

Συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που διεξάγονται για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη Λιβύη και αναφέρθηκε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες που γίνονται με αυτό τον τρόπο, για την υποστήριξη του λαού της Λιβύης και των νόμιμων εκπροσώπων του.

Δηλώθηκε πώς θα ληφθούν σε κάθε πεδίο, όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην αμφισβητούμενης νομιμότητας και σκοπού επιχείρησης Ειρήνη, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα δημόσιο εμπάργκο απέναντι στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ καταδικάστηκε έντονα η τελευταία επέμβαση της, ως μονόπλευρη και πλήρως αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και στις συμμαχικές σχέσεις.

Έγινε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση δίπλα στις ελευθερίες, τη δημοκρατία και ενάντια στις ρατσιστικές και αντί-ισλαμικές δραστηριότητες κάποιων τμημάτων στην Ευρώπη που στοχοποιούν την ισλαμική θρησκεία και τους μουσουλμάνους.

……

MGK bildirisi yayımlandı: Her alanda gerekli adımlar atılacak

25/11/2020

Σχ. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας…

Αντίστοιχα υπάρχει μόνο το ΚΥΣΕΑ το οποίο όμως συνέρχεται όταν χρειαστεί… Ε μην είμαστε και εθνικιστές !

Previous Article

Τουρκία-Πρώτη στην Ευρώπη στον αριθμό κρουσμάτων και εμείς έχουμε ακόμη τα σύνορα ανοιχτά για τις νταλίκες…

Next Article

Συνελήφθη Τούρκος πολίτης να πουλά όπλα στον Έβρο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *