Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ….

0 σχόλια Share:

Ούτε στον τάφο δεν μπορείς να είσαι Εβραίος

Στην πόλη του προφήτη την Ούρφα, στα παιδιά του Ιμπραήμ τους Εβραίους, δεν τους δίνεται νεκροταφείο. Οι Εβραίοι υποχρεώνονται να θαφτούν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Ο Εβραίος Εγιούπ Μπαντέμ που ζει στην Σανλιούρφα την πόλη των διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών και γλωσσών, υπενθυμίζει πως μέχρι τώρα συγγενείς του που πέθαναν θάφτηκαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο, και αναφέρει πως ζήτησε από τον δήμο να τους δοθεί ένα ανεξάρτητο νεκροταφείο. Ο δήμος του απάντησε πως ¨Δεν είναι δυνατόν να γίνει ξεχωριστό νεκροταφείο για τους Εβραίους πολίτες μας¨.

Ο Μπαντέμ ενημέρωσε σχετικά με μια επιστολή και τον πρωθυπουργό, αλλά η απάντηση της πρωθυπουργίας ήταν με μια φράση : ¨Ισχύει η απόφαση της δημαρχίας¨.

Ο Εγιούπ Μπαντέμ, πατέρας 4 παιδιών επί ένα χρόνο αγωνίζεται να τους δοθεί ένα νεκροταφείο. Η απάντηση που παίρνει κάθε φορά που προσφεύγει στα αρμόδια όργανα είναι ίδια : ¨Δεν μπορούμε να σας παραχωρήσουμε ξεχωριστό νεκροταφείο¨. Ο Μπαντέμ αρχικά πήγε στον δήμαρχο Αχμέτ Εσρέφ Φακιμπαμπά ο οποίος μετά από σύγκρουση με τον Ερντογάν κατέβηκε ως υποψήφιος και κέρδισε τις εκλογές στην Σανλιούρφα. Ο Μπαντέμ ζήτησε από τον δήμο να του παραχωρηθεί ένα ξεχωριστό νεκροταφείο.

Mα υπάρχει το μουσουλμανικό νεκροταφείο….

Η απάντηση στον Μπαντέμ ήρθε με έγγραφο της 8/4/2011 με την υπογραφή του αντιδημάρχου Μαχμούτ Κιρικτσί. Στην απάντηση αναφερόταν τα εξής : Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί για τους Εβραίους στο θρήσκευμα πολίτες έναν ανεξάρτητο νεκροταφείο. Δεν υπάρχει όμως κανένα εμπόδιο για την ταφή των Εβραίων στο θρήσκευμα πολίτες μας στο υπάρχον νεκροταφείο. Στο υπάρχον νεκροταφείο μπορούνε να θαφτούνε όλοι ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, δόγματος και φύλου. Ο δήμος μας παράσχει βοήθεια σε όλους σχετικά με τον καθορισμό του χώρου και την μεταφορά της σωρού, χωρίς να ερευνά για την θρησκεία του, την καταγωγή του και το φύλο του.

……………..¨

Ο Μπαντέμ τελευταία φορά προσέφυγε στην νομαρχία Σανλιούρφας στις 17/8/2012. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπαντέμ η γραμματεία της νομαρχίας παρέλαβε την αίτηση του αλλά δεν την καταχώρησε. Ο Εγιούπ Μπαντέμ περιέγραψε στην Ταράφ τον αγώνα που δίνει για ένα ανεξάρτητο νεκροταφείο : ¨ Στην Ούρφα υπάρχουν 53 οικογένειες που κρύβουν πως είναι Εβραίοι στο θρήσκευμα. Και εμείς μέχρι τώρα πάντα το κρύβαμε. Και οι τάφοι μας ήταν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Επειδή φοβόμαστε όμως δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα εκεί. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σύμβολο της θρησκεία μας. Ζητάμε πλέον να θάβουμε τους νεκρούς μας σε ένα νεκροταφείο που θα ανήκει στην θρησκεία μας. Αλλά όλες οι αιτήσεις που έκανα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

……………..

Εφ. Ταράφ 24/8/2012

Previous Article

3η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ…

Next Article

ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

felis ut neque. et, Aenean ut Donec ipsum mattis consequat. amet,