TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕ…

0 σχόλια Share:

Ο δράκος του Κόμοντο δάγκωσε

1535712_513353678763596_1714952769_n

¨Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται για να φθείρουν τον πρωθυπουργό¨, ¨Σημαντική είναι και η χρονική στιγμή των επιχειρήσεων αυτών¨, ¨Έχω υποψίες για την καλή βούληση αυτών που κάνουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις¨, ¨Για ποιο λόγο τόσο καιρό αυτά τα έγγραφα παρέμεναν κρυμμένα ;¨, ¨Όλα αυτά είναι μια επιχείρηση εκδίκησης¨, ¨Ήταν σίγουρο πως θα συνέβαιναν αυτά, δεν εκπλαγήκαμε¨, ¨Δεν θα υποκύψουμε στις παγίδες…¨, ¨Πρόκειται για δουλειά παράλληλου κράτους…¨, ¨Στόχος είναι μια Τουρκία δίχως τον Ερντογάν¨.

Aς πούμε ότι συμφωνώ σε όλα. Ας πούμε ότι όλες αυτές οι ¨Εργκενέκον στυλ¨ αντιρρήσεις που τις έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι αληθινές.

Εγώ όμως θέλω να ρωτήσω κάτι απλό. Διαφθορά υπάρχει ή όχι ;

Διότι μέχρι τώρα, πιάστε από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο αρθρογράφο, εγώ δεν άκουσα κανένα να λέει πως ¨δεν υπάρχει διαφθορά¨.

Μέχρι τώρα δεν βγήκε κανένα παλικάρι να προβάλει τα στήθη του και να πει πως ¨δεν υπήρξε διαφθορά¨.

Μιλάνε για όλα εκτός από την διαφθορά, μόνο για αυτήν δεν συζητάνε. Λες και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Λες και τα κουτιά παπουτσιών με τα εκ.$ που ξεχείλιζαν, τα ρούχα με τα εκατοντάδες χιλιάδες $ στις τσέπες, οι κρεβατοκάμαρες με λεφτά περισσότερα από την Κεντρική Τράπεζα και τα αεροπλάνα με τις ράβδους χρυσού υπήρξαν σε άλλη χώρα.

Μιλάνε για χρονική επιλογή, για επιχείρηση, για συμμορία, για χούντα, για στοιχεία από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, αλλά την λέξη διαφθορά αδυνατούν να την προφέρουν.

Ναι βρε φίλοι αλλά το θέμα μας είναι η διαφθορά. Μια τρισύλλαβη λέξη. Εάν παιδευτείτε λίγο θα μπορέσετε να την πείτε και εσείς. Εάν θέλετε μπορείτε να πείτε και την λέξη κλοπή.

Οι άνθρωποι σας στην εξουσία έκλεψαν χρήματα, ναι ή όχι ; Πρώτα πείτε αυτό και μετά θα πείτε τις αντιρρήσεις σας.

Αυτοί όμως σπαρταράνε απελπισμένα σαν αυτόν που η σύζυγος του τον πιάνει στο κρεβάτι με την γκόμενα του και αυτός απελπισμένα λέει ¨Δεν είναι αυτό που φαίνεται¨.

Πως δεν είναι δηλαδή αυτό που φαίνεται ; Δυστυχώς η κατάσταση είναι ακριβώς όπως φαίνεται. Για αυτό ακριβώς τον λόγο και οι αστυνομικοί που έπιασαν την διαφθορά τιμωρούνται.

Προφανώς εδώ είναι η μόνη χώρα όπου απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί που έπιασαν τους κλέφτες. Πέραν των υπουργών που φέρονται να έκλεψαν, όλοι οι άλλοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους.

Αυτοί οι οποίοι δεν σταματάνε το ψέμα περί προηγμένης δημοκρατίας, επιδιώκουν αυτή η κατάσταση να μην μας εκπλήσσει αλλά να την δεχόμαστε κανονικά.

Ο πρωθυπουργός και οι άνθρωποι τους, είτε πετάξουν βόμβα στον κόσμο, είτε δώσουν τα λεφτά του κόσμου να τα τρώνε κάποιοι, το μόνο που περιμένουν από εμάς είναι να καθόμαστε και να μην μιλάμε.

Όσο και αν τα χέρια τους βρώμισαν εμείς ¨δεν πρέπει λέει να τους φθείρουμε¨. Και αυτά τα πονηρά αιτήματα τους τα επιδιώκουν λέγοντας πως ¨πρέπει να στηρίξουμε τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να τελειώσει τον 30ετή πόλεμο¨.

Λένε δηλαδή το εξής : ¨Ο πρωθυπουργός μπορεί να πετά βόμβα στον ίδιο του τον κόσμο, ο πρωθυπουργός μπορεί να δίνει τα χρήματα του κόσμου να τα φάνε αυτοί που τα κρύβουν μέσα σε κουτιά παπουτσιών, μπορεί να καταπατά τον νόμο και την δημοκρατία και αν θέλει μπορεί να γίνει και δικτάτορας…Μην βγάζετε κιχ όμως γιατί αυτός θα μας φέρει την ειρήνη, αυτός θα μας φέρει την γαλήνη που επί χρόνια αναζητούμε¨

Μα για ποιά ειρήνη και για ποια γαλήνη ; Απέμεινε μήπως ειρήνη και γαλήνη στην χώρα ; Απέμεινε μήπως κράτος ; Εντέλει γίναμε μια φυλή 75 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου λογοκρίνονται οι αναφορές του Ελεγκτικού Συμβουλίου, γίνεται διάτρητη η νομοθεσία για τις δημοπρατήσεις έργων, οι άνθρωποι φακελώνονται και ο πρωθυπουργός δίνει εντολές σε αστυνομία και δικαστήρια.

Αυτή τη φορά όμως ότι και αν κάνουν, όποιον και αν μεταθέσουν, ακόμη και αν φυλακίσουν όλους όσους είναι ενάντιοι σε αυτούς, πλέον το τέλος τους έχει έρθει.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας αυτής μπορεί να παραβλέπει τους θανάτους, να μην φωνάζει για τις αδικίες και να παραβλέπει την καταπάτηση της δημοκρατίας, αλλά την κλοπή δεν την συγχωρεί, εάν εμπλακείς σε διαφθορά δεν την γλυτώνεις.

Θα σου βγάλει την τιμωρία. Και αν βγει αυτή η τιμωρία μετά ανοίγουν και τα παλιά τεφτέρια. Ανοίγουν τα τεφτέρια για το Ρομπόσκι και για το πάρκο Γκεζί.

Και όλοι όσοι εμπλέκονται σε εκείνα τα τεφτέρια θα λογοδοτήσουν. Πολιτικοί, αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα καλά το τίμημα.

Πλέον από τώρα και μετά ας το σκεφτούν αυτοί που φωνάζουν πως ¨Η Τουρκία δεν είναι μπανανία¨ (σημ μεταφρ : ο Ερντογάν) και θέλουν να μετατρέψουν την χώρα σε δημοκρατία μαϊμούδων.

Διότι αυτοί μοιάζουν με το θύμα που δαγκώνει ο δράκος του Κόμοντο και ενώ το δηλητήριο τρέχει στο σώμα του, αυτό για κάποιο διάστημα περιφέρεται χωρίς να αντιλαμβάνεται το αναπόφευκτο τέλος του.

Όπως κάθε εξουσία που έχει το δηλητήριο της διαφθοράς στις φλέβες της έτσι και εσείς πλέον δεν είναι πολλές οι μέρες της εξουσίας σας.

Kερέμ Αλτάν

Τ24.com.tr 20/12/2013

Previous Article

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΤΣΑΝΤΑΣ (ΜΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΑΡΑΓΕ ;) ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *