Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΤΣ

0 σχόλια Share:
O Kοτς έμεινε στο περιθώριο του διαγωνισμού 3 δις $turkiye_havuzlu_cikarma_gemisi_uretecek_h34796Τα ναυπηγεία Σεντέφ κέρδισαν τον διαγωνισμό για το αποβατικό-φορέας δεξαμενής (LPD) σκάφος του υπουργείου Αμύνης δαπάνης 3 δις $. Ο όμιλος Κοτς που είχε κερδίσει αρχικά άλλο διαγωνισμό, αλλά μετά από τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την είδηση από την Χουριέτ τον διαγωνισμό τον κέρδισαν τα ναυπηγεία Σεντέφ. Στα πλαίσια της απόφασης που πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας αρχίζουν συνομιλίες για την κατασκευή του πλοίου με την εταιρία Κατασκευές Πλοίων Σεντέφ Α.Ε. και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με την δεύτερη στη σειρά του διαγωνισμού εταιρία DESAN. Στον ύψους 3 δις. $ διαγωνισμό αυτό έμεινε στο περιθώριο η εταιρία RMK Marine του ομίλου

Η απόφαση για τον διαγωνισμό αναμενόταν να ανακοινωθεί στην σύνοδο της 26ης Σεπτεμβρίου, αλλά εντέλει Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε χτες το αποτέλεσμα μετά από έγκριση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Η εταιρία RMK του ομίλου Κοτς τον περασμένο Ιανουάριο είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή 6 πλοίων στα πλαίσια του σχεδίου Εθνικό Πλοίο, αλλά μετά από έλεγχο από την Επιθεώρηση της Πρωθυπουργίας υποβλήθηκε αναφορά που έκανε λόγο για ¨πρόκληση ζημίας του δημοσίου¨ και η κατακύρωση του διαγωνισμού ακυρώθηκε. Αυτή η εξέλιξη συνέβη μετά από τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί και αναμενόταν τώρα η στάση που θα τηρούσε η εταιρία RMK στο θέμα του διαγωνισμού για τα αποβατικά.

Τα πλαίσια του σχεδίου για την κατασκευή σκάφους LPD (φέρον πισίνα αποβατικό) θα κατασκευαστεί ένα τεμάχιο για το Πολεμικό Ναυτικό. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται σε περιοχές επιχειρήσεων στο Αιγαίο, στην Μαύρη Θάλασσα, στην Μεσόγειο και αν χρειαστεί στις αποστολές και στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Haber.sol.org 28/12/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΚΕΜ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Next Article

ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΖΑΜΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *