Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΠΕΤΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

0 σχόλια Share:

Τελευταία ημερομηνία για την Ε.Ε. : 2023

Ο πρωθυπουργός μετέχοντας σε συνέδριο στο Βερολίνο έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Ε.Ε., καθώς όταν ρωτήθηκε ¨Η Τουρκία θα εισέλθει στην Ε.Ε. το 2023 ;¨, απάντησε λέγοντας πως ¨Προφανώς δεν μπορεί τόσο να μας εμπαίζουν τόσο πολύ. Εάν επιχειρήσουν να μας εμπαίξουν τόσο, η Ε.Ε. είναι που θα χάσει, τουλάχιστον θα χάσει την Τουρκία¨.

……………..

Ο Ερντογάν έδωσε προς την Ε.Ε. τα εξής μηνύματα : Δεν αποτελούμε φορτίο για την Ε.Ε. Ερχόμαστε να πάρουμε φορτίο. Αλλά δεν μας κατάλαβαν, δεν θέλησαν να μας καταλάβουν και ακόμη δεν μας καταλαβαίνουν. Αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και κάνουμε την δουλειά μας. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να είναι στο περίμενε επί 50 χρόνια στην πόρτα της Ε.Ε. Βάζοντας στην ζυγαριά τις 27 χώρες της Ε.Ε. βλέπεις πως οι μισές εξ αυτών βρίσκονται πίσω από την Τουρκία. ΟΙ μισές εξ αυτών αποτελούνε βάρος για την Ε.Ε. Δεν αφαιρούν βάρος από αυτήν.

Η Τουρκία βιώνει μια πραγματικότητα. Είναι μια χώρα που εκθέτει το πώς μπορούν να συναντηθούν Ισλάμ και δημοκρατία. Η Τουρκία με τον 75 εκ. πληθυσμό της είναι μια χώρα που με την οικονομική της απόδοση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην Ε.Ε. Άλλωστε η Τουρκία έχει ήδη μπει στην Ε.Ε. Μόνο στην Γερμανία έχει 3 εκ. πληθυσμό. Και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. υπάρχουν . Έχουμε μπει με 6 εκ. πληθυσμού στην Ε.Ε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΠΡΟΣ

Κοιτάξτε εντός του κοινοτικού κεκτημένου στην Ε.Ε. υπάρχουν χώρες με πολιτικές συγκρούσεις, και υπάρχουν και διαιρεμένες χώρες. Διαιρεμένες χώρες δεν μπορεί να μπαίνουν στην Ε.Ε. Για παράδειγμα αναφέρεται στην Ε.Ε. η ονομασία Κύπρος. Μα στον κόσμο δεν υπάρχει χώρα ονόματι Κύπρος. Υπάρχει η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου. Υπάρχει η βόρεια Κύπρος και μεταξύ τους υπάρχει η πράσινη γραμμή. Τώρα αυτήν την πράσινη γραμμή οι χώρες της Ε.Ε. δεν την βλέπουν. Αυτή την στιγμή την προεδρία της Ε.Ε. ασκεί η Νότια Κύπρος. Και καθώς εμείς δεν την αναγνωρίζουμε, έχουμε διακόψει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι αντίθετο στο κοινοτικό κεκτημένο. Η Μέρκελ είχε πει το εξής : «Κάναμε λάθος παίρνοντας την Νότια Κύπρο στην Ε.Ε.», αλλά υπάρχει επιμονή στο λάθος. Και ο καγκελάριος Σρέντερ έγραψε στις αναμνήσεις του για την αδικία που έγινε στην Τουρκία εκείνη την περίοδο.

…………….

Θέλω να πω κάτι πολύ ανοιχτό και ξεκάθαρο. Όταν στις συνόδους ηγετών μετείχε ο αξιότιμος φίλος μου ο Σρέντερ μας καλούσαν στις συνόδους ηγετών. Τότε δεν ήμασταν μάλιστα σε καθεστώς ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν αποχώρησε ο κύριος Σρέντερ, αποχώρησε ο Σιράκ, στην νέα δομή βγήκε μια απόφαση. Που δυσκολεύομαι να την αντιληφθώ το πώς βγήκε. Από εκεί και μετά δεν μας δέχτηκαν στην σύνοδο ηγετών. Αυτή τη στιγμή δεν μετέχουμε στις συνόδους ηγετών, αλλά είμαστε σε καθεστώς διαπραγματεύσεων. Είναι δυνατόν να υπάρχει μια τέτοια ιδεολογική προσέγγιση ;

………………

 Εφ. Μιλλιέτ 31/10/2012

Εφ. : Δεν φτάνει δηλαδή που ο εισβολέας κατέχει παράνομα το 37% της Κύπρου, αλλά θέλει να έχει και λόγο για την περαιτέρω πορεία όλου του νησιού. Είναι σαν να λέμε το δικαίωμα του βιαστή σχετικά με το ποιόν θα παντρευτεί μετέπειτα το θύμα του !. Αυτά βέβαια είναι εθνικιστικές κορώνες. Στην Ελλάδα δεν περνάνε τέτοια.Εδώ εμείς ετοιμαζόμαστε για σύνοδο στρατηγικής συνεργασίας με τον βιαστ -συγγνώμη- με την φίλη και γείτονα Τουρκία !

Previous Article

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 89Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!