Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

0 σχόλια Share:

Το κατηγορητήριο για την χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο

Ανακοινώθηκε πως η εισαγγελία της Άγκυρας ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση της 12ης Σεπτεμβρίου και το κατηγορητήριο στάλθηκε στο 12ο Κακουργιοδικείο. Το κατηγορητήριο ζητείται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους Κενάν Εβρέν και Ταχσίν Σαχίνκαγια.

Η εισαγγελία ειδικής δικαιοδοσίας της Άγκυρας ολοκλήρωσε την έρευνα για την στρατιωτική επέμβαση της 12-9-1980 και ανακοινώθηκε πως στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε, ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κενάν Εβρέν και ο αρχηγός της Αεροπορίας στρατηγός Ταχσίν Σαχίνκαγιά αναφέρονται ως ¨ύποπτοι¨.

Ο αρχιεισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας της Άγκυρας Χουσείν Γκιορουσέν στην ανακοίνωση που έκανε στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως ο εισαγγελέας Κεμάλ Τσετίν ολοκλήρωσε την έρευνα.

Ο Γκιορουσέν ανέφερε πως στο κατηγορητήριο ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κενάν Εβρέν και ο αρχηγός της Αεροπορίας συνταξιούχος στρατηγός Ταχσίν Σαχίνκαγιά αναφέρονται ως ¨ύποπτοι¨.

Στο κατηγορητήριο οι Εβρέν και Σαχίνκαγια αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης με βάση το άρθρο 765 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα περί ¨Αδικημάτων ενάντια στις δυνάμεις του κράτους¨.

Ιστοσελίδα Askerhaber 3-1-2012

Previous Article

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Next Article

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!