Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 24-3-2011

10 μήνες φυλάκιση για το ρεπορτάζ στο βουνό Καντίλ!

 Με 10 μήνες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο Χακάν Ταχμάζ για το ρεπορτάζ που έκανε με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του KCK Μουράτ Καραγιλάν, ενώ ο Ιμπραήμ Τσεσμετζίογλου-διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Μπιργκιούν τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο. Ο Τσεσμετζίογλου δήλωσε : ¨Σήμερα καταστράφηκε ένα βιβλίο που ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Σχετικά με την ποινή δεν μπορώ να πω τίποτε¨.

Το δικαστήριο τιμώρησε τον Χακάν Ταχμάζ που έκανε το ρεπορτάζ με τον Καραγιλάν και τον διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας μας με την αιτιολογία ¨δημοσίευσης ανακοίνωσης τρομοκρατικής οργάνωσης¨.

Στην δίκη που έγινε σήμερα (24-3) στο 10 Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης, ο εισαγγελέας Κασίμ Ιλίμογλου στηριζόμενος και στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ζήτησε την αθώωση των κατηγορούμενων.

Το δικαστήριο αποφάσισε με πλειοψηφία την τιμωρία του Ταχμάζ με ένα χρόνο φυλακή, ποινή που μείωσε στους 10 μήνες, ενώ επέβαλε πρόστιμο στον Τσεσμετζίογλου.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Τσεσμετζίογλου είπε : Όλα τα είχαμε δει σε αυτήν τη χώρα, αλλά πρώτη φορά είδαμε να καταστρέφεται ένα βιβλίο που δεν έχει εκδοθεί. Το είδαμε κι αυτό. Για αυτό τον λόγο δεν μπορώ να πω τίποτε για την ποινή μου. Φυσικά και θα υποβάλλουμε έφεση.

 Ο Ταχμάζ δήλωσε : ¨Εμείς ασκήσαμε την δημοσιογραφία. Σήμερα όλοι οι δημοσιογράφοι από τα μεγάλα ΜΜΕ συρρέουν στον Καραγιλάν για ρεπορτάζ. Εμείς όμως τιμωρηθήκαμε επειδή είμαστε αντιπολιτευόμενο έντυπο. Πρόκειται για πρόβλημα στην ελευθερία του τύπου, αλλά σε εμάς δείχνει και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν¨.

Previous Article

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Next Article

KATΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *