Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

 

 

O πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογαν συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ρουχανί.

Την ώρα που μετά το δημοψήφισμα στο Β. Ιράκ συμβαίνουν θερμές εξελίξεις, ο πρόεδρος Ερντογάν μετέβη στο Ιράν.

…………….

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ¨Είχαμε αποδοτικές συνομιλίες σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο¨ ,  ενώ οι επικεφαλίδες της ομιλίας του έχουν ως εξής : ¨Θα μεταφέρουμε τις σχέσεις μας σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση.  Τουρκία και Ιράν είχαμε ως στόχο τα 30 δις $ εμπορικό τζίρο. Κολλήσαμε όμως στα 10 δις $. Καθοριστικό άρθρο στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που θα κάνουμε θα είναι αυτός ο στόχος των 30 δις.

Από τον τουρισμό και την ενέργεια και από τις χερσαίες μεταφορές μέχρι την αμυντική βιομηχανία, σε κάθε θέμα ενθαρρύναμε τους φίλους μας. Αποφασίσαμε να υπάρξει μια κινητικότητα στις Κεντρικές μας Τράπεζες και στον χρηματοοικονομικό τομέα. Για να λυτρώσουμε τις οικονομικές μας σχέσεις από την πίεση της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας, αποφασίσαμε ένα συναλλασσόμαστε με το εγχώριο νόμισμα. Οι Κεντρικές μας Τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες θα υπογράψουν συμφωνία για αυτό το θέμα. Οι τράπεζες μας κινητοποιηθούν για να ανοίξουν υποκαταστήματα στο Ιράν και το αντίστροφο. Εμφανίσαμε την αποφασιστικότητα μας να εντείνουμε την συνεργασία μας στον ενεργειακό τομέα. Για αυτό και οι υπουργοί Ενέργειας δίνουν σημασία στην συνεργασία μας σε αυτό το θέμα. Μεγάλη σημασία επίσης έχει η συνεργασία των υπουργών μας Πολιτισμού & Τουρισμού.  Σε αυτό το θέμα επιθυμούμε να μοιραστούμε με το Ιράν την εμπειρία μας. Στο θέμα των πολιτισμών το Ιράν που έχει πολύ μεγάλο παρελθόν, πιστεύω πως θα το επισκεφτούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την χώρα μας.  Σημάδι τούτου άλλωστε είναι και τα δρομολόγια των ΤΗΥ από την Τουρκία προς το Ιράν. Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές μας στον τουρισμό, να επενδύσουν στο Ιράν.

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ

Στην επικαιρότητα μας ήταν φυσικά και τα περιφερειακά θέματα. Ιδιαίτερα σε πρώτο θέμα ήταν ο τριπλός μηχανισμός στον οποίο εργαζόμαστε για το θέμα του Ιράκ…. Ως Ιράν και Τουρκία η αποφασιστικότητα μας σε αυτό το θέμα είναι σαφής. Ομόλογος μας στο Ιράκ είναι η κεντρική κυβέρνηση και θεωρούμε πως αυτό το δημοψήφισμα ως απόλυτα παράνομο. Είναι μια παράνομη απόφαση που κάθισαν στο τραπέζι και την πήραν μαζί με την Μοσάντ . Είτε ως Ιράν, είτε ως Τουρκία, είτε ως κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, από τώρα και μετά θα κάνουμε βήματα με μεγαλύτερη βαρύτητα

…………………….

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ρουχανί δήλωσε τα εξής: Στις διμερείς συνομιλίες πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Τουρκία και Ιράν είναι σημαντικές για την σταθερότητα στην περιοχή. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μας με την Τουρκία εξελίσσονται. Το   εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα γίνεται με τα εθνικά νομίσματα.  Για να διευκολυνθούν τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήσαμε τρεις συνοριακές πύλες να λειτουργούνε 24 ώρες την μέρα. Δύο συνοριακές πύλες από αύριο θα αρχίσουν να λειτουργούνε 24 ώρες. Στόχος είναι τα 30 δις $ σε εμπορικές συναλλαγές. Η Τουρκία δήλωσε πως θα αγοράσει περισσότερο φυσικό αέριο από το Ιράν.

……………….

http://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogan-ve-ruhaniden-dengeleri-degistirecek-aciklama-382372.html

4/10/2017

Previous Article

Εισαγγελέας της Τραπεζούντας εναντίον της ιστοσελίδας Devrimci Karadeniz

Next Article

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ 66ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΚΑΤΣΙΚΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *