Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ !

No Comments Share:

Η Τουρκία μπορεί να φέρει την καταστροφή

Η ηγεσία του Ιράκ είναι πολύ ανήσυχη μετά τις δηλώσεις που έκανε για αυτούς ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Σκληρή ήταν η απάντηση του σιίτη πρωθυπουργού του Ιράκ Νουρί Ελ-Μαλίκι στην κριτική που άσκησε ο Ερντογάν στην απόφαση για σύλληψη του σουννίτη αντιπρόεδρου Ταρίκ Ελ-Χασίμι με την κατηγορία της ¨στήριξης της τρομοκρατίας¨.

Ο Μαλίκι σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Ελ Χούρα δήλωσε : ¨Δεν περιμέναμε πως η Τουρκία θα επέμβει έτσι σε εμάς. Τον τελευταίο καιρό έκαναν δηλώσεις λες και αυτοί είναι που κυβερνάν το Ιράκ. Αυτές οι δηλώσεις αποτελούνε παρέμβαση στα εσωτερικά μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Εάν αυτοί μιλάνε για τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας, τότε και εμείς να μιλήσουμε για τις αποφάσεις των δικών τους δικαστηρίων.¨

Ο Μαλίκι προβάλλοντας μια διαφορετική άποψη σχετικά με τον αναπτυσσόμενο ρόλο της Τουρκίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δήλωσε πως ¨ Η Τουρκία παίζει έναν ρόλο που φέρνει καταστροφή και εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή. Καθώς όμως και η ίδια περιλαμβάνει εντός της ανθρώπους με διαφορετική εθνική καταγωγή και διαφορετικό δόγμα, θα υποστεί και η ίδια ζημία.¨

Να μην χώνει την μύτη της στο Ιράκ

Ο Γιασίν Ματζίντ μέλος της κυβέρνησης του Ιράκ ανέφερε πως συνομίλησε με τον Ερντογάν για αυτό το θέμα και δήλωσε πως ¨Τον συμβούλεψα να μην χώνει την μύτη του στα εσωτερικά του Ιράκ¨. Ο Ματζίντ ανέφερε πως το Ιράκ δεν είναι μέρος του Οθωμανικού κράτους, δεν δέχεται εντολές από αυτό, ζήτησε να κληθεί ο Τούρκος πρεσβευτής της Βαγδάτης στο ΥΠΕΞ για να τεθούν υπόψιν του οι αντιδράσεις και τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να λύσει το Κουρδικό θέμα με ειρηνικό τρόπο και όχι με άρματα και αεροπλάνα.

………………

Εφ. Χουριέτ 15-1-2012
Σχόλιο : Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ιράκ, ο σουνίτης (όπως και οι Τούρκοι) Ταρίκ Ελ Χασίμι καταζητείται από την κεντρική κυβέρνηση ως επικεφαλής δικτύου που με βοήθεια από την Τουρκία έβαζε βόμβες σε βάρος σιιτών. Σωματοφύλακας του ομολόγησε πως είχαν εκπαιδευτεί στην Τουρκία. Και τώρα βγαίνει και ο Ερντογάν και ασκεί κριτική στην δικαιοσύνη του Ιράκ ! Πάντως αυτή η πρακτική  της Τουρκίας θα έπρεπε να προκαλεί ανησυχία και σε άλλους (δυτικούς) γείτονες της Τουρκίας.

 

Previous Article

ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ

Next Article

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *