Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν πλέον έχει τηλεόραση

Ήταν το μεγαλύτερο αίτημα του αρχιτρομοκράτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Και ικανοποιήθηκε. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε : Είχε ραδιόφωνο, θα το αλλάξουν με τηλεόραση. Εγώ έδωσα εντολή…¨ Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ευρισκόμενος στην Σενεγάλη, έστειλε μηνύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που έχουν αρχίσει στο Ίμραλι. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να δοθεί τηλεόραση στον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Ήταν κάτι που το ζητούσε επί 14 χρόνια ο κρατούμενος εκεί Αμπντουλλάχ Οτζαλάν…Το αίτημα αυτό με τις διαπραγματεύσεις στο Ίμραλι ικανοποιήθηκε. Την θέση του ραδιοφώνου την πήρε η τηλεόραση.

Αυτό, ο πρωθυπουργός Ερντογάν το περιέγραψε με τα εξής λόγια :

¨Δεν τίθεται θέμα κατ΄οίκον περιορισμού (για τον Οτζαλάν). Σε αυτό το θέμα όλα είναι οριστικά. Η θέση του, ο χώρος του, όλα είναι καθορισμένα Κάθε τόσο μιλάνε για απομόνωση κ.λ.π. Φίλοι μου να σας ενημερώσω :

Ο χώρος στον οποίο κρατείται ο Οτζαλάν είναι ένα δωμάτιο 12 τ.μ. Σήμερα μου έδειξαν μέρος όπου μένουν 12 άτομα (στο νησί Γκόρε της Σενεγάλης) και το μέρος εκείνο είναι 2,60 επί 2,60.

Ο Οτζαλάν μένει σε χώρο 12 τ.μ., έχει το κρεβάτι του, έχει τα πάντα. Είχε ραδιόφωνο, και τώρα θα το αλλάξουν με τηλεόραση. Εγώ έδωσα την εντολή, μπορεί ήδη να έγινε η αλλαγή.

…………………..

Το λέω ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι μας δεν υπάρχει κανένα θέμα περί εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα μας. Αυτή τη στιγμή εάν το θέμα είναι η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, ετοιμάσαμε όλες τις δυνατότητες για την εκμάθηση της. Ας πάνε στα κατ΄επιλογήν μαθήματα σε γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια και ας μάθουν την μητρική τους γλώσσα. Το θέμα δεν είναι η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας ; Έληξε το θέμα. Αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν οχήματα διάσπασης της χώρας μας.

………………………. ¨

 Internethaber 11/1/2013

Previous Article

ΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΙΡΙΑΛ

Next Article

ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *