Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ

No Comments Share:

Είμαι θρησκευτικός λειτουργός, ψέματα δεν λέω

din-adamiyim-yalan-soylemem_6211_b

Ο Φουάτ Γιλντιρίμ-μουεζίνης του τζαμιού Βαλιντέ Σουλτάν που άνοιξε την πόρτα του τζαμιού στους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί, ανακρίθηκε επί 6 ώρες στην αντιτρομοκρατική, αλλά είπε ότι είχε πει και την πρώτη μέρα : Δεν είδα κάποιον να πίνει αλκοολούχο ποτό στο τζαμί μέσα¨.

Ο βουλευτής Λουτφί Τουρκάν του ΜΗΡ-Κοτζάελι, περιέγραψε την συνάντηση που είχε με τον Φουάτ Γιλντιρίμ-μουεζίνη του τζαμιού Βαλιντέ Σουλτάν σχετικά με το οποίο ακόμη είναι στην επικαιρότητα οι ισχυρισμοί για αλκοολούχα ποτά. Ο Τουρκάν στο τουίτερ έγραψε τα εξής :

¨Την περασμένη εβδομάδα που πήγα στο Ντολμάμπαχτσέ για την προσευχή της Παρασκευής είχα την ευκαιρία να δω και τον σχεδόν επί εικοσαετία φίλο μου τον μουεζίνη Φουάτ χότζα. Το πρόσωπο και τα μάτια του ήταν χλωμά από τον φόβο. Του είπα ¨Τι έγινε χότζα μου, γιατί φοβήθηκες τόσο; ¨. Ο χότζας εκείνη την νύχτα μετά από την μεταφορά των τραυματιών μέσα στο τζαμί, φοβήθηκε μήπως πεταχτεί μολότοφ μέσα στο τζαμί, πάρει φωτιά και καούνε όλοι. Ο Φουάτ τους έλεγε συνεχώς πως δεν πρέπει να πανικοβάλλονται. Τον ρώτησα ¨Χότζα μου ήπιε κανείς αλκοολούχο ποτό μέσα στο τζαμί ;¨. Είπε πως δεν ήταν περιβάλλον για ποτά καθώς όλοι ήταν μέσα στο φόβο και την φρίκη, και ότι δεν είδε κανέναν να πίνει ποτό. Πρόσθεσε πως αφού έφυγαν όλοι, όταν συμμαζευόταν το τζαμί είδε στην είσοδο του ένα άδειο κουτί με μπύρα , αλλά ότι δεν είδε πότε και ποιος το άφησε εκεί¨.

Σύμφωνα με είδηση στην εφημερίδα Γιούρτ, ο Γιλντιρίμ κατά την εξάωρη κατάθεση που έδωσε στην αντιτρομοκρατική ανέφερε πως ¨ Εγώ μέσα στο τζαμί δεν είδα κάποιον να πίνει ποτό ή να κρατά μπουκάλι ποτού. Δεν μπορώ να πω κάτι που δεν είδα. Μπορεί κάποιος να ήπιε. Αυτό δεν το ξέρω. Εγώ απλά είδα εκτός τζαμιού, μπροστά στο τζάμι, κάτι που έμοιαζε με κουτάκι από μπύρα. Δεν είδα όμως το περιεχόμενο¨.

 

Εφ. Ταράφ 27/6/2013

 Σχ : Ο καημένος ο άνθρωπος βρέθηκε ως εκ της θέσης του να διαψεύδει επανειλημμένα τα ψέματα του Ερντογάν που έλεγε πως οι διαδηλωτές ήπιαν ποτά μέσα στο τζαμί ! Τόσο το χειρότερο λοιπόν για αυτόν ! Αρχικά του απαγόρευσαν να μιλά χωρίς άδεια, μετά τον ανέκριναν και 6 (!) ώρες στην αντιτρομοκρατική…. Τον βλέπω από την Πόλη που είναι τώρα, να παίρνει κανένα φύλο πορείας για κανένα τζαμί στο Χατάι…

Previous Article

TOYΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Next Article

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *