Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

0 σχόλια Share:

Οι απαγορεύσεις του ΑΚΡ σχετικά με το αλκοόλ αρχίζουν αύριο : Μετά τις 22:00 δεν υπάρχει πώληση αλκοόλ

ickiyasagi4565_1

Από αύριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος με τις απαγορεύσεις για το αλκοόλ, που πέρασε από την βουλή μετά από εντολή Ερντογάν

Οι ¨απαγορεύσεις αλκοόλ¨ αρχίζουν από αύριο. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις μάρκετ, περίπτερα, μπακάλικα και διανομείς δεν θα μπορούν να πωλούν στην λιανική αλκοολούχα ποτά στις ώρες από 22.00 έως 06.00.

Σύμφωνα με την είδηση του ΑΝΚΑ, η απαγόρευση του αλκοόλ αρχίζει από τις 9 Σεπτεμβρίου (αύριο). Σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα αλκοολούχα ποτά πέρα από ειδικές επιχειρήσεις, δεν θα πρέπει να είναι καν σε ορατό σημείο στις βιτρίνες. Τα αλκοολούχα ποτά θα μπορούν δίχως περιορισμό ώρας να καταναλωθούν σε εστιατόρια, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, μπαρ και σε παρόμοια μέρη. Αλλά δεν θα μπορεί να γίνει πώληση για κατανάλωση πέραν των ορίων αυτών των επιχειρήσεων. Αναφέρεται πως με αυτή την ρύθμιση, στην απαγόρευση εμπίπτουν πάρκα, κήποι, ακτές και υπαίθριοι γάμοι.

Χώροι πώλησης αλκοολούχων ποτών θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από σχολικές μονάδες, φροντιστήρια, μαθητικές εστίες και χώρους προσευχής. Ο όρος αυτός δεν θα αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε χώρους όπως μαθητικές εστίες, χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, στάδια, αθλητικές αίθουσες, χώρους παιδείας και μόρφωσης, ζαχαροπλαστεία και βενζινάδικα δεν θα μπορούν να πωλούνται αλκοολούχα ποτά. Δεν θα μπορεί να γίνεται πώληση ποτών σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο νόμος που απαγορεύει την διαφήμιση και την προώθηση αλκοολούχων ποτών, επιφέρει απαγόρευση και στις καμπάνιες και εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν και προωθούν την χρήση τους. Ταινίες, σίριαλ και τηλεοπτικά κλιπ δεν θα εμπεριέχουν εικόνες που ενθαρρύνουν την χρήση αλκοόλ. Πάνω στην συσκευασία των αλκοολούχων ποτών θα υπάρχει προειδοποίηση στα τουρκικά για τις βλάβες που επιφέρουν.

Όσοι εντοπίζονται σε ελέγχους της τροχαίας να έχουν ποσοστό αλκοόλης πάνω από 1.00 θα μπορούν να τιμωρούνται μέχρι με 2 έτη φυλάκισης. Σε οδηγούς που έχουν προκαλέσει ατύχημα και βρίσκονται να έχουν ποσοστό αλκοόλης πάνω από 0,50 για τα ιδιωτικά Ι.Χ και πάνω από 0,20 στα άλλα, θα εφαρμόζονται σε βάρος τους οι διατάξεις του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα. Σε όποιους δεν δύνανται να φυσήξουν στο αλκοτέστ θα επιβάλλεται πρόστιμο 2 χιλιάδων λιρών και θα αφαιρείται το δίπλωμα για 2 χρόνια. Στην θέση του οδηγού επίσης δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Haber.sol.org 8/9/2013

Previous Article

ΕΤΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΑΤΑΚΑΝ

Next Article

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *