Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ Ε.Ε.¨…

No Comments Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δίκιο έχει ο Ερντογάν, δεν έχουμε ανάγκη την Ε.Ε. !

Κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο Ερντογάν δήλωσε : . Μάλιστα, δεν έχουμε ανάγκη την Ε.Ε. ,Δίκιο έχει ο Ερντογάν. Δεν έχουμε ανάγκη την Ε.Ε !

Βλέπω την φωτογραφία. Στο γραφείο του προέδρου της βουλής το κράτος είναι γύρω από τον Ερντογάν. Στην πρώτη γωνία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πρόεδρος της βουλής, πρωθυπουργός, μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.  Τα μάτια μου αναζητούν τον Κιλιτσντάρογλου. Δεν βρίσκεται στην φωτογραφία. Είναι αντιληπτό πώς υπάρχει έχθρα με τον πρόεδρο της βουλής Καχραμάν και αυτός δεν τον κάλεσε…

Βουλευτές του HDP δεν υπάρχουν. Η αντιπολίτευση αποβλήθηκε… Όταν οι δημοσιογράφοι θύμισαν στον Ερντογάν την απουσία του HDP, αυτός είπε πως ¨Η θέση του είναι στο Κάντιλ(σχ. μεταφρ: εννοεί δίπλα στο ΠΚΚ) !
Γύρω από τον Ερντογάν βρίσκονται ο πρόεδρος της βουλής, αρχηγοί των Όπλων, βουλευτές, δημοσιογράφοι και καλεσμένοι. Ανοίγει το θέμα του ¨δημοψηφίσματος¨ στο Β.Ιράκ.  Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Όπλων τους λέει ¨Εμείς να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για όλα¨.  Και αυτοί του απαντάνε ¨έτοιμοι είμαστε¨.

Ναι ο Ερντογάν έχει δίκιο, δεν έχουμε ανάγκη την Ε.Ε. Και γιατί να την έχουμε άλλωστε;
Σήμερα την κατεύθυνση στην Τουρκία την δίνουν τα κριτήρια Ερντογάν, όλα τα άλλα είναι ανούσια!
To κράτος έναντι του Ερντογάν είναι σούζα!  Διότι στην πραγματικότητα ο Ερντογάν είναι το κράτος. Δεν απέμεινε κανείς που να μην κάθεται προσοχή μπροστά του. Όλοι κοιτάν να δουν την κουβέντα που θα βγει από τα χείλια του. Ε μά όταν είναι έτσι , το ανάγκη να έχουμε την Ε.Ε. ; Τα δικαστήρια δεν είναι ανεξάρτητα. Η διάκριση των εξουσιών εξαφανίστηκε. Η ζωή, τα δικαστήρια, η εκτελεστική εξουσία και τα ΜΜΕ, όλα εξαρτώνται από αυτόν.  Όταν όλα αυτά που κάνουν δημοκρατία την δημοκρατία, βλέπουν προς τον Ερντογάν, γιατί να έχουμε ανάγκη από την Ε.Ε. ;

Όλες οι εξουσίες πια είναι στα χέρια του Ερντογάν.
…………….

9 βουλευτές του HDP και ένας του CHP είναι στην φυλακή. Δημοσιογράφοι πανεπιστημιακοί και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στην φυλακή. 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν. 50.000 άτομα φυλακίστηκαν. Δικαστήρια και φυλακές είναι ασφυκτικά γεμάτα. Η OHAL (Κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης) άφησε άνεργους δεκάδες χιλιάδες άτομα.  Νεκρική σιωπή. Διότι ο Ερντογάν προστάζει πως ¨Από την OHAL δεν ζημιώθηκε κανείς¨.
…………..

Χασάν Τζεμάλ

http://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/hakli-erdogan-artik-abye-ihtiyacimiz-kalmadi,18198

2/10/2017

Previous Article

15 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΡΑΣΗ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *