Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ¨ΑΜΑΡΤΗΜΑ¨ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ…

No Comments Share:

Mίλησε ο αναφερόμενος στην συνομιλία δικαστής

050320140833412270448_2

Δηλώσεις έκανε ο δικαστής ο οποίος αναφέρεται στην συνομιλία που δημοσιεύτηκε και λέγεται ότι έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο δικαστής Αμπουζέρ Καρά του οποίου το όνομα αναφέρεται στην φερόμενη ως συνομιλία του Ερντογάν με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν και σημειώνεται πως είναι ¨αλεβίτης δικαστής¨, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το ηχητικό.

……………

Ο Αμπουζέρ Καρά μιλώντας σχετικά είπε πως ¨Θέματα όμως ο σουνιτισμός και ο αλεβιτισμός δεν είναι θέματα για τα οποία γίνεται λόγος στις μέρες μας¨

Ο δικαστής Καρά ανέφερε πως δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το ηχητικό.

Όταν ρωτήθηκε ¨Πως σχολιάζετε την φράση «αλεβίτης δικαστής» ¨, απάντησε λέγοντας : ¨Μα τι μπορώ να πω ; Ο Αλλάχ να δίνει στον καθένα τα ανάλογα με την καρδιά του. Δεν μπορώ να πω κάτι. Τα μέρη όπου εργάστηκα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, όλοι τα ξέρουν. Και οι αποφάσεις που βγάλαμε σαφείς. Υπό αυτή την σκοπιά θέματα όπως αυτά, δεν είναι θέματα που συζητούνται στις μέρες μας. Από αυτή την σκοπιά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο¨.

Το ηχητικό εκείνο μεταφέρθηκε στην βουλή.

Ο Ουμούτ Οράν-αντιπρόεδρος του κόμματος CHP έθεσε στην βουλή το θέμα της φερόμενης ως συνομιλίας του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν. Ο Οράν απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ ρωτά ¨αν το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καθήκον να παρακολουθεί μια δίκη¨.

Ο Οραν ανέφερε πως στην εν λόγω συνομιλία ο Ερντογάν δίνει εντολή στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν να παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη υπόθεση. Και τόνισε πως εντύπωση προκαλεί πως ο Εργκίν αναφέρει για τον δικαστή που έχει την υπόθεση εκείνη πως ¨είναι αλεβίτης¨.

Απευθύνει λοιπόν την ερώτηση στον Μποζντάγ ¨αν οι δικαστές και οι εισαγγελείς χωρίζονται ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή ;¨.

 …………….

DHA 5/3/2014

Σχ : Τι να σχολιάσει ο έρμος ο δικαστής… Όταν σε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης αναφέρεται πως είσαι αλεβίτης…. Μαύρα τα γραμμένα σου ! Δεν χρειάζεται να δοθεί κάποια άλλη εντολή. Οι προϊστάμενοι θα προβούν στα ¨δέοντα¨…

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Next Article

TIMΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *