Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ραντικάλ 7-4-2011

O εμπειρογνώμονας δεν ξέρει, η αστυνομία ξέρει

Το δικαστήριο στηριζόμενο στην δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία τιμώρησε τιμώρησε με ένα χρόνο φυλάκιση 8 άτομα, παρά το ότι ο εμπειρογνώμονας διαπίστωσε πως δεν φώναξαν υβριστικά προς τον πρωθυπουργό συνθήματα.

Οκτώ νέοι στο Εσκίσεχίρ τιμωρήθηκαν σε 11 μήνες και 20 μέρες φυλάκισης διότι πριν δύο χρόνια όταν είχε έρθει ο Ερντογάν για κάτι εγκαίνια φώναξαν συνθήματα όπως ¨Αυξήσεις στις τιμές, καταπίεση, βασανιστήρια, αυτό είναι το ΑΚΠ¨, ενώ η αστυνομία ετοίμασε δικογραφία που περιέγραφε πως φώναζαν ¨Δεν θέλουμε οπισθοδρομικό και κλέφτη πρωθυπουργό¨. Ο εμπειρογνώμονας εξέτασε τις εικόνες και κατέγραψε πως δεν φώναξαν τέτοιο σύνθημα.

Στις 13 Μαρτίου 2009 γινόταν στο Εσκίσεχίρ τα εγκαίνια της γραμμής του Εσκίσεχίρ-Άγκυρας του γρήγορου τραίνου. Σε αυτήν την τελετή μετείχε και ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν τα μέλη του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ÖDP), Τζαν Μπουγιουκσαχίν, Ταϊλάν Αλχάς, Ινάν Γκιουτσλού, Τζαν Αϊντεμίρ, Ισμαήλ Αλντίς, Μουράτ Γκιουλεργιούζ, Ανίλ Γκεντς και Σαμέτ Πολάτ άνοιξαν ένα πανό που έγραφε ¨οπισθοδρομικό, ληστρικό, αντιλαϊκό ΑΚΠ¨ και φώναξαν συνθήματα. Την ίδια μέρα η αστυνομία στην σχετική με τους οκτώ νέους που συνελήφθησαν δικογραφία έγραφε πως φώναξαν συνθήματα όπως ¨Αυξήσεις στις τιμές, καταπίεση, βασανιστήρια, αυτό είναι το ΑΚΠ¨, ¨Δεν θέλουμε να βλέπουμε τον πρωθυπουργό στο Εσκισεχίρ¨ και ¨Δεν θέλουμε οπισθοδρομικό και κλέφτη πρωθυπουργό¨. Με βάση αυτή την δικογραφία, ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για ¨εξύβριση πρωθυπουργού¨ με πιθανή ποινή από 1 έως 2 χρόνια φυλάκιση.

Εξετάστηκαν οι κάμερες

Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στο 2ο Πταισματοδικείο του Εσκισεχίρ στις 9 Ιουλίου 2009. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν φώναξαν υβριστικά για τον πρωθυπουργό συνθήματα. Το δικαστήριο έστειλε το υλικό από τις κάμερες σε εμπειρογνώμονα.

Ο εμπειρογνώμονας Νετζντέτ Ουσούλ στις 30-9-2010 ανέφερε : Η ομάδα αυτή των 8-9 ατόμων την ώρα που φώναζαν ¨Αυξήσεις στις τιμές, καταπίεση, βασανιστήρια, αυτό είναι το ΑΚΠ¨ τους συνέλαβαν και τους απομάκρυναν. Η τελευταία εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 5 Απριλίου του 2001. Το δικαστήριο δεν στηρίχτηκε σε αυτά που είπε ο εμπειρογνώμονας, αλλά στην δικογραφία της αστυνομίας και καταδίκασε τους νέους σε 14 μήνες φυλάκιση για ¨εξύβριση κρατικού λειτουργού¨. Μετά την μετέτρεψε σε 11 μήνες και 20 μέρες και αποφάσισε να τεθούνε υπό έλεγχο για ένα χρόνο.

Previous Article

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Next Article

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *