Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

 H εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της δημοκρατίας χαροποίησε την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης

auto-cumhurbaskani-secimi-6364763_400

Με μεγάλη χαρά έγινε δεκτή από την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης η εκλογή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της δημοκρατίας.

Εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, σχολίασαν την εκλογή του πρωθυπουργού Ερντογάν στην προεδρία της δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε σε δήλωση του στο ΑΑ είπε : ¨Η εκλογή Ερντογάν στην προεδρία της Δημοκρατίας στην επρίοδο που ανεβαίνει η Τουρκία είναι κάτι σοφό¨ . Ο Αχμέτ Μέτε είπε πως ¨Πιστεύω πως ο κύριος Πρωθυπουργός θα πάει την Τουρκία σε πιο ωραία και ελπιδοφόρα μέρη και θα συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη. Πιστεύω πως την Τουρκία την περιμένουν πολύ καλύτερες μέρες. Με το καλό, πρώτα ο Θεός¨.

Ο Μέτε είπε : ¨Ο Αλλάχ βοηθά αυτούς που εργάζονται με ειλικρίνια. Ο κύριος πρωθυπουργός αντιμετώπισε πολλές κατηγορίες, πιστεύω όμως πως επικράτησε η ειλικρίνια του. Διότι στις επιτυχίες τόσο πετυχημένων ανθρώπων, υπάρχει και η επίδραση των πνευματικών δυνάμεων. Και αυτά είναι αποτελέσματα της δράσης τους. Ο τρανός Θεός υποστηρίζει και βοηθά τους ειλικρινείς¨. Ο Μέτε ανέφερε πως ο Ερντογάν παρακολουθεί στενά το θέμα της τουρκικής μειονότητας και εξέφρασε την πίστη του πως και ως πρόεδρος της δημοκρατίας θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός για τα σχετικά θέματα.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, δήλωσε πως η εκλογή του πρωθυπουργού Ερντογάν στην προεδρία της δημοκρατίας είναι μια καλότυχη εξέλιξη για την Τουρκία. Ο Χατζηοσμάν είπε ότι το ποσοστό του πάνω από 50% που πήρε ο πρωθυπουργός Ερντογάν στις πρώτες εκλογές για την προεδρία της δημοκρατίας, είναι μια ανοιχτή απόδειξη της αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπο του και είπε πως ο Ερντογάν στην Τουρκία είναι πολύ αγαπητός και θα γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα ως ένας από τους πραγματικούς ηγέτες.

Ο Χατζηοσμάν είπε : ¨ Μακάρι να είναι καλότυχο για την Τουρκία και για τον κόσμο όλο. Ο Ερντογάν που έχει συνέχεις επιτυχίες στον πολιτικό του βίο, σε αυτές τις εκλογές έγραψε ιστορία. Πιστεύω πως και από τώρα και μετά θα υπηρετήσει την γαλήνη, την ειρήνη και την αδερφοσύνη. Συγχαίρω τον τουρκικό λαό για αυτή του την εκλογή¨

O βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσέιν Ζεϊμπέκ, υπενθύμισε πως η απευθείας εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ήταν μια πρώτη φορά για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτό θα συμβάλει στην εξέλιξη και στην δημοκρατία της χώρας.

Ο Ζεϊμπέκ είπε πως τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν πως ο λαός εγκρίνει τα πεπραγμένα του Ερντογάν και πρόσθεσε : ¨Ευχή μας είναι η μητέρα πατρίδα μας να πάει ακόμη πιο μπροστά. Το να πιάνεις ποσοστό 50% στην πρώτη φορά που γίνονται αυτές οι εκλογές είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος του δρόμου εγκρίνει τα πεπραγμένα. Όλοι πρέπει να συγχαρούν για αυτή την επιτυχία¨.

Ο πρώην βουλευτής δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε πως η εκλογή για πρώτη φορά του προέδρου της δημοκρατίας από τον λαό βίωσε ιστορικές στιγμές στην Τουρκία και είπε πως ¨ Είναι ορατό πως η Τουρκία αλλάζει, η Τουρκία γυρνά σελίδα. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται με την στήριξη του λαού και όχι έχοντας τον ενάντια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και όλα αυτά εμάς ως τουρκική μειονότητα μας χαροποιούνε¨.

Ο Αχμέτ είπε πως η επιτυχία του Ερντογάν δείχνει την ορθότητα αυτών που έγιναν στην χώρα και είπε : ¨Ο ρόλος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξέλιξη της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλος. Ο Ερντογάν που μέχρι σήμερα κέρδισε όλες τις εκλογές που μετείχε, έστεψε όλες τις επιτυχίες στην ζωή του με την εκλογή στην προεδρία της δημοκρατίας. Όλος ο κόσμος αυτό το θαυμάζει. Συγχαίρω τον 12ο πρόεδρο της δημοκρατίας της Τουρκίας και εύχομαι να αποβεί σε καλό για την χώρα και την περιοχή μας¨.

Πρακτορείο Αναντολού 11/8/2014

Previous Article

EIΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ !

Next Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *