Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ

No Comments Share:

Γραπτά του παγκόσμιου τύπου για το πάρκο Γκεζί

Ο παγκόσμιος τύπος έγραψε για το πάρκο Γκεζί. Στην επικαιρότητα του παγκόσμιου τύπου επίσης βρέθηκε και η σιωπή των τουρκικών ΜΜΕ.

BBC : Η οργή για το πάρκο Γκεζί μεταδόθηκε σε Σμύρνη, Άγκυρα, Ικόνιο, Μπόντρουμ και Μούγλα. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών είναι ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Στην δήλωση που έκανε το αμερικανικό ΥΠΕΞ για το θέμα αναφέρεται πως ¨ Πιστεύουμε πως για χάρη της μακροπρόθεσμης σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας της Τουρκίας, είναι ανάγκη να είναι εγγυημένες οι ελευθερίες έκφρασης και διαμαρτυρίας¨.

Αλ Τζαζίρα : Οι διαδηλωτές αναφέρουν πως η αστυνομία κάνει τυχαία χρήση των δακρυγόνων, ενώ με αγγλικά tweets προσπαθούν να περιγράψουν στον κόσμο την αστυνομική βία.

Γκάρντιαν : Οι διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη ρίχνουν τους σπόρους της τουρκικής άνοιξης. Η αστυνομία που επενέβη με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών, μετέτρεψε το πιο πολυσύχναστο μέρος της Κωνσταντινούπολης σε πεδίο μάχης.

Φινάνσιαλ Τάιμς : Δεκάδες χιλιάδες άτομα ζητάνε την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Τέλεγκραφ : Οι τουρκικές τηλεοράσεις έδειξαν για πολύ λίγο τις διαδηλώσεις, καθώς η βαριά καταπίεση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ προκαλεί αυτολογοκρισία.

ZDF : Οι Τούρκοι που τους λέμε βάρβαρους μάχονται για την φύση και όταν μάχονται οι Τούρκοι τα γεγονότα αλλάζουν.

NY Times: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ.

Washington Post: Η Κωνσταντινούπολη δονείται από τις άγριες επιθέσεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Οι κινητοποιήσεις που άρχισαν με καθιστική διαμαρτυρία στο πάρκο την Δευτέρα, θυμίζουν το κίνημα Occupy στην Ν. Υόρκη.

 Haber.sol.org 1/6/2013

Previous Article

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ

Next Article

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *