Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Δεν υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα

Στο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ να μην πάει ο πρωθυπουργός Ερντογάν επίσκεψη στην Γάζα, η Άγκυρα αντέδρασε με την δήλωση πως ¨Δεν υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα του Ερντογάν για την Γάζα¨.

Σύμφωνα με αυτό ο Ερντογάν στις 16 Μαΐου, μετά από την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, θα επισκεφτεί την Γάζα. Διπλωματική πηγή μιλώντας στην Χουριέτ είπε τα εξής : Ο Κέρρι όταν ήρθε στις 7 Απριλίου είχε δώσει αυτό το μήνυμα στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Αυτά που ανέφερε χτες δεν είναι κάτι άγνωστο, δεν αποτελεί μυστικό. Είναι λάθος προσέγγιση να αξιολογούνται αυτά ως ¨αντίδραση των ΗΠΑ στην επίσκεψη Ερντογάν στην Γάζα¨. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα του Ερντογάν σχετικά με την Γάζα.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου. Άλλωστε αυτό λέει και ο Κέρρι. Μετά από τις ΗΠΑ θα γίνει και η επίσκεψη στην Γάζα. Ο υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έχει πει πολλές φορές πως η επίσκεψη στην Γάζα θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής¨.

Ισχυρισμός για στάση ενάντια στο Ιράν

Ο ίδιος αρμόδιος αντιδρώντας στο σχόλιο του Κέρρι πως ¨Η προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ αποτελεί μια κοινή στάση ενάντια στο Ιράν¨, είπε τα εξής : ¨ Η Μέση Ανατολή και οι τουρκοισραηλινές σχέσεις περνούν μια ευαίσθητη περίοδο. Σήμερα θα γίνει στην Άγκυρα μια πολύ σημαντική συνεδρίαση σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων. Είναι ανάγκη να προσεχθούν οι δηλώσεις που θα γίνουν πριν από αυτή την συνεδρίαση. Στήθηκε μια μορφή επικοινωνίας με το Ισραήλ, επειδή το Ισραήλ αποδέχτηκε τους όρους που εμείς είχαμε ανακοινώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Η συγγνώμη του Ισραήλ δεν συνδέεται με το Ιράν ή με οποιαδήποτε τρίτη χώρα. Και δεν γίνεται κανένα παζάρι προς αυτή την κατεύθυνση¨.

Εφ. Χουριέτ, 22/4/2013

Previous Article

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΥΡΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Next Article

ΜΕ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΟ ΣΙΔΕΡΟ ! — ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *