Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ¨ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

No Comments Share:

…………..

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επισκέπτεται την Μολδαβία, είπε πως το Προεδρικό Μέγαρο της Μολδαβίας που χρηματοδοτεί η Άγκυρα έχει ελλείψεις, ενώ σε αυτούς που ζουν στην Αυτόνομη Περιοχή της Γκαγκαουζίας είπε: Φέραμε εδώ για το θέμα της ασφάλειας  δυο ΤΟΜΑ. Μέχρι σήμερα χωρίς καμία διάκριση, ήμασταν δίπλα σας¨.

Ο Ερντογάν μετά από την ολοκλήρωση των συνομιλιών στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας Κισίνεφ, μετέβη μαζί με τον ΠτΔ της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν, στο Κόμρατ την πρωτεύουσα τη Αυτόνομης Περιοχής της Γκαγκαουζίας.

Ο Ερντογάν στην συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως ήρθε μαζί με μια μεγάλη επιτροπή και περιέγραψε πως τον συνοδεύουν υπουργοί, δήμαρχοι και πολλές υπηρεσίες όπως η ΤΙΚΑ. Ο Ερντογάν τόνισε πως οι φορείς αυτοί έχουν επενδύσει στην Γκαγκαουζία και είπε πως αυτές οι επενδύσεις θα συνεχιστούνε.

Ερντογάν : Δίνουμε μεγάλη σημασία στο προεδρικό μέγαρο

Ο ΠτΔ αναφερόμενος στο προεδρικό μέγαρο της Μολδαβίας που χρηματοδότησε η Άγκυρα και του οποίου τα εγκαίνια έγιναν χτες, είπε πως παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν είναι ένα ωραίο μνημείο.Ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την βούληση για συμβίωση που επέδειξαν η Μολδαβία και η Γκαγκαουζία από το 1994  και μετά και είπε: ¨Οι Γκαγκαούζοι ομογενείς μας που είναι από τα συστατικά στοιχεία της Μολδαβίας, αποτελούν ένα δεσμό αίματος ανάμεσα σε εμάς και την Μολδαβία που την έχουμε προσθέσει στους γείτονες μας¨.

Ο ΠτΔ ανέφερε πως για να λειτουργήσει η αυτονομία, συμφωνήθηκε ανάμεσα στις πλευρές να γίνουν κάποια απτά βήματα.

Ο Ερντογάν είπε πως όλοι οι φορείς της Τουρκίας είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δέουσα στήριξη και ευκολία προς την Γκαγκαουζία και συνέχισε λέγοντας : ¨Πρώτη η ΤΙΚΑ, οι δήμοι μας, οι επίσημες υπηρεσίες μας, τα υπουργεία Αθλητισμού, Μεταφορών και Περιβάλλοντος, οι οργανώσεις μας μέσα σε συνεργασία με τις αρχές της Μολδαβίας, θα εγκαινιάσουν πολλά σχέδια. Φέραμε εδώ για το θέμα της ασφάλειας  δυο ΤΟΜΑ. Μέχρι σήμερα χωρίς καμία διάκριση, ήμασταν δίπλα σας. Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε για την ανάπτυξη όλων των περιοχών της Μολδαβίας. Πρώτα ο Αλλάχ από τώρα και μετά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον λαό της Μολδαβίας και τους Γκαγκαούζους Τούρκους¨.

 

Size TOMA getirmişem: Erdoğan Gagavuzya’ya iki TOMA hediye etti

18/10/2018

Σχ: Για να χρηματοδοτεί η Άγκυρα το προδρικό μέγαρο της χώρας, φανταστείτε φτώχεια μαύρη…  Και το κοινοβούλιο της Γκαγκαουζίας το χρηματοδότησε η Άγκυρα. Ουσιαστικά έχει μετατρέψει την περιοχή εκεί σε προτεκτοράτο της. Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως οι Γκαγκαούζοι είναι χριστιανοί που μιλάνε τουρκικά.Και με βάση αυτό το στοιχείο η Άγκυρα υποστηρίζει πως είναι και τουρκικής καταγωγής. ¨Αλωνίζει¨ εκεί μόνη της…

Previous Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΩΣ ΤΩΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *