Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

No Comments Share:

¨Οικονομική γενοκτονία στους Κούρδους¨

Ο δημοσιογράφος Ερόλ Οζκοράι χαρακτήρισε ως ¨οικονομική γενοκτονία¨ τον νόμο που έγινε δεκτός από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής και αφορά την Αποτροπή Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας. Ο Οζκοράι ανέφερε πως στόχος είναι η οικονομική και περιουσιακή κατάρρευση των Κούρδων και είπε πως ¨ Το κράτος που κατά την δεκαετία του 90 σκότωνε έναν-έναν Κούρδους επιχειρηματίες, τώρα αποφάσισε να λύσει το θέμα με μια μέθοδο σύμφωνη με αυτές των ναζιστών¨

Ο νόμος για την Αποτροπή Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας πέρασε τις προηγούμενες μέρες από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής. Σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος, επιτροπή γραφειοκρατών-που ορίζονται από την κυβέρνηση- ονόματι ¨Επιτροπή Αξιολόγησης¨ θα μπορεί χωρίς δικαστική απόφαση να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία αντιπολιτευόμενων με μόνο τον ισχυρισμό για οικονομική στήριξη της τρομοκρατίας. Εντύπωση προκαλεί το άρθρο 4 της τροπολογίας που αναφέρει πως ¨για την επιβολή ποινής δεν είναι απαραίτητο, οι πόροι να έχουν χρησιμοποιηθεί στην διάπραξη ενός αδικήματος¨.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Φιράτ ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Eski İdea Politika Ερόλ Οζκοράι, σχολίασε πως ο συγκεκριμένος νόμος ¨είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο περιστατικό στα 90 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας¨.

Ο Οζκοράι είπε πως ¨Ο νόμος αυτός θυμίζει τις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων που γινόταν από τους Ναζί πριν από την γενοκτονία. Τα μετέπειτα τα ξέρουμε όλοι. Το κράτος που κατά την δεκαετία του 90 σκότωνε έναν-έναν Κούρδους επιχειρηματίες, τώρα αποφάσισε να λύσει το θέμα με μια μέθοδο σύμφωνη με αυτές των ναζιστών¨.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Ο Οζκοράι εστιάζοντας στην οικονομική και περιουσιακή κατάρρευση που θα επιφέρει για τους Κούρδους ο νόμος, λέει πως ¨Εάν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, όλος ο κοινωνικός ιστός θα καταστραφεί¨.

Ο δημοσιογράφος Ερόλ Οζκοράι είπε τα εξής : ¨ Η κρατική αυτή τρομοκρατία μέσω αυτών των γραφειοκρατών, θα διαδοθεί με κυματώδη τρόπο σε όλη την οικονομία. Δεν έχει κανένα νόημα να λέμε πως ¨να περιμένουμε και θα δούμε¨ , διότι η αποτροπή της χρηματοδότησης είναι κάτι το φαινομενικό. Ο νόμος αυτός έχει ως ύπουλη αποστολή την οικονομική και περιουσιακή κατάρρευση ενός πολύ μεγάλου τμήματος. Εξάλλου αυτό το ύπουλο σκηνικό, δύναται αύριο-μεθαύριο να στοχεύσει και σε επιχειρηματίες, επενδυτές, άτομα, φορείς του τύπου, τηλεοράσεις και κόμματα που δεν είναι Κούρδοι ή κουρδικά, αλλά απλά είναι της αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ο Οζκοράι λέει πως επιδιώκεται η κατάσχεση της περιουσίας του κουρδικού κόμματος και προειδοποιεί πως μπορεί να έρθει και η ώρα του CHP : ¨ Μερικοί εντολοδόχοι γραφειοκράτες της ¨Επιτροπής Αξιολόγησης¨ μπορούν με βάση ένα πλαστό έγγραφο να παγώσουν και να κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος. Η ίδια κατάσταση ισχύει και για το κόμμα ΜΗΡ. Από την άλλη βέβαια ο ξεκάθαρος στόχος του κόμματος είναι η κατάσχεση της περιουσίας του κουρδικού κόμματος BDP. Είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κανείς πως τo ΑΚΠ αφού ¨ρυθμίσει¨ τα σχετικά με το BDP, με τον απολυταρχισμό που το διακρίνει μάλιστα, δεν θα ακουμπήσει τα υπόλοιπα κόμματα. Ο Ερντογάν δεν ήταν που από την αρχή είχε πει πως ¨Κάθε δρόμος προς τον στόχο επιτρέπεται¨ ;

……………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6/2/2013

Previous Article

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ¨ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ¨…

Next Article

Ο … ΜΠΕΜΠΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *