Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Το κόμμα ΑΚΡ το απέδειξε : Το χρήμα βγάζει από τον άνθρωπο και την θρησκεία και την πίστη !

Ergun

Το σταμάτημα των φορτηγών της ΜΙΤ και η δημοσίευση των σχετικών με τις έρευνες διαφθοράς του διαστήματος 17-25 Δεκεμβρίου υποκλοπών , ανέτρεψαν για μια ακόμη φορά την ισορροπία της εξουσίας και προκάλεσαν εξελίξεις που δείχνουν πως η Τουρκία τείνει να σταματήσει πια να είναι ένα κράτος δικαίου.

Είναι γνωστός σε όλους πια ο διορισμός ως δικαστή ειδικής δικαιοδοσίας, ατόμου που στην ιστοσελίδα του ΑΚΡ στο Facebook, δήλωνε ξεκάθαρα την υποστήριξη του προς τον Ερντογάν. Οι αποφάσεις αυτών των δικαστηρίων που λειτουργούνε σαν κομματικές επιτροπές είναι στην κατεύθυνση της ικανοποίησης της εξουσίας.

Ένα τέτοιο ακόμη παράδειγμα υπήρξε χτες. Με απόφαση του 3ου Πρωτοδικείου Κωνσταντινούπολης έγινε έφοδος στις εφημερίδες Karşı Gazete και Grihat, τους ζητήθηκε να αφαιρέσουν από την ιστοσελίδα τους συγκεκριμένες ειδήσεις και όταν αυτοί αρνήθηκαν, κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι υπολογιστών και έγγραφα.

Για μια ακόμη φορά ποδοπατήθηκε η προστατευόμενη από το σύνταγμα ελευθερία ενημέρωσης. Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, στην Αττάλεια ο επιφανειακά προοδευτικός δήμαρχος Μεντερές Τουρέλ άφησε έξω από έναν διαγωνισμό που έγινε εκεί ένα ντοκιμαντέρ, με την αιτιολογία ότι προσβάλει τον Ερντογάν. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια αντίδραση από τους άλλους καλλιτέχνες, αλλά σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου όλοι ωθούνται στην σιωπή, το να περιμένει κάποιος ανάλογη αντίδραση μάλλον είναι ονείρωξη.

Η εξουσία του ΑΚΡ από την μια έχει ανοίξει πόλεμο σε κάθε δυτική αξία και αρχή, αρνείται τον πλουραλισμό και καταπατά τους νόμους και από την άλλη συνεχίζει το παραμύθι της υποψηφιότητας για την Ε.Ε.

Με αυτή την κατάσταση ελπίδες δεν υπάρχουν ούτε καν για το σύμφωνο της Σαγκάης.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα ενός που περιβάλλοντος που έχει καταστεί αβίωτο, που πνίγει τους ανθρώπους.

Η εξουσία του ΑΚΡ κάνει υπερωρίες για να καλύψει τα περιστατικά διαφθοράς και για να πάρει εκδίκηση από αυτούς που ονόμασε Παράλληλη Δομή, φαίνεται πως οδηγεί και την οικονομία σε σύγκρουση με τοίχο. Δύο ξεκάθαρα παραδείγματα για αυτό είναι η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 9%, όπως και το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών Αυγούστου που έφτασε τα 8 δις $. Σε μια χώρα όπου το δολάριο τρέχει προς το όριο των 2,5 λιρών, σε μια χώρα όπου λόγω των αυξήσεων φαίνεται αναπόφευκτος πάλι ο διψήφιος πληθωρισμός και στην οποία σπαταλιούνται πόροι στη διαφθορά, φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη η επιστροφή σε ακόμη περισσότερη φτώχεια.

……………….

Εργκιούν Μπαμπαχάν 

T24.com.tr 1/10/2014

Previous Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Next Article

ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *