Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: ¨Η χρήση εγχώριου νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ήταν ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών μας¨

No Comments Share:

 

Ολοκληρώθηκε το όγδοο συμβούλιο ανώτατης συνεργασίας Τουρκίας Ρωσίας που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Bλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν κάνουν δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου.

…….

Ο Ερντογάν δήλωσε πως “θα παράσχουμε κάθε είδους διευκολύνσεις στις ρωσικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στη Ρωσία”, ενώ ο Πούτιν υποσχέθηκε πως θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχει ασφάλεια και άνεση στους ξένους επενδυτές στη Ρωσία.

Ερντογάν : Στην Ιντλίμπ κάναμε τα βήματα που έπρεπε να κάνουμε, θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε.

Όταν ρώτησαν τον Πούτιν σχετικά με την θέση της Τουρκίας στην συμφωνία για την Ιντλίμπ όπως και για την κατάσταση στην επικαιρότητα απάντησε λέγοντας πως “Στην Ιντλίμπ υπάρχει μία σίγουρη βελτίωση. Για να φτάσουμε σε πολιτική λύση στη Συρία πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ιντλίμπ”‘. Ενώ ο Ερντογάν για το ίδιο θέμα απάντησε τα εξής: “Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε εκκένωση στην Ιντλίμπ, το μέρος όπου θα πάνε όπως και τόσες άλλες φορές, είναι η Τουρκία. Πρόκειται για μία ευαίσθητη για εμάς περιοχή και για αυτό το λόγο εργαζόμαστε από κοινού με την Ρωσία. Η Τουρκία η Ρωσία και το συριακό καθεστώς κάνει ο καθένας τις εργασίες του στην περιοχή. Στην Ιντλίμπ κάναμε τα βήματα που έπρεπε να κάνουμε, θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε.”

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ¨Δίνουμε σημασία στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. για την εγκαθίδρυση αυτής της εδαφικής ακεραιότητας χρειάζεται αλληλεγγύη αλλά η κατάσταση στα ανατολικά του Ευφράτη αποτελεί απειλή για αυτό. Εδώ το πιο σημαντικό βήμα είναι η διαδικασία της Αστάνα και πάλι μαζί με τη Ρωσία ως πρωταγωνιστές συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας μαζί με το Ιράν” .

………………

Ο Ερντογάν ερωτηθείς για την άρση της βίζας και το εμπόριο με εθνικά νομίσματα, είπε τα εξής:  Η χρήση εγχώριου νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ήταν ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών μας. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένας εμπορικός όγκος υπέρ της Ρωσίας. Εμείς καλύπτουμε περίπου το 50% των αναγκών σε φυσικό αέριο από την Ρωσία. Εξ αυτού είναι εις βάρος μας ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών¨.

………………..

https://tr.sputniknews.com/rusya/201904081038676515-turkiye-rusya-isbirligi-toplantisi-sona-erdi/

8/4/2019

Previous Article

ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ…

Next Article

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *