Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : ¨Αν γίνουν ξανά εκλογές στην Κων/λη 100% θα τις κερδίσουμε¨

0 σχόλια Share:

Ερντογάν : Αν ξαναγίνουν εκλογές θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη

Ο ΠτΔ Ερντογάν δήλωσε πως σε περίπτωση που το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφασίσει επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, το κόμμα ΑΚΡ θα τις κερδίσει.

Σε κείμενο του Γιουτζέλ Καγιάογλου στην εφημερίδα Τούρκιγιε, αναφέρεται πως , στους πολιτικούς διαδρόμους αναφέρεται πως η επανάληψη των εκλογών στην Κων/λη θα συνιστά ρίσκο για το ΑΚΡ, καθώς το CHP παίρνοντας τον ρολο του θύματος θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό.

Ενώ στο μέτωπο του κόμματος ΑΚΡ εκφράζονται διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών. Κάποιοι λένε πως σε περίπτωση επανάληψης, λόγω των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει, ενώ υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν πως το ΑΚΡ θα νικήσει.

¨ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ¨

Ο δε ΠτΔ Ερντογάν παρακολουθεί στενά στην διαδικασία σχετικά με την ακύρωση των εκλογών που διεξάγεται στο YSK. O Ερντογάν συχνά ενημερώνεται σχετικά με τις εξελίξεις στο YSK , έχει αναφέρει πως ¨ελπίζει¨ στο θέμα της ακύρωσης των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έχει αναφέρει πως θα σεβαστεί και την όποια απόφαση βγει.

Ο Ερντογάν αναφέρει πως γίνονται μεν εκτιμήσεις πως αν ξαναγίνουν εκλογές το κόμμα θα χάσει ακόμη μια φορά, αλλά υπενθυμίζει και τις γενικές εκλογές του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

¨Κάποιοι φίλοι πιστεύουν πως αν επαναληφθούν οι εκλογές το κόμμα ΑΚΡ θα πάει ακόμη χειρότερα, αλλά εγώ δεν συμφωνώ σε αυτό. Θυμηθείτε τις εκλογές του 2015. Τότε πολλά άτομα είχαν να μην γίνει επανάληψη των εκλογών και να πάμε σε συνασπισμό.Αλλά εγώ εκείνη την μέρα είδα την αντίδραση των πολιτών. Διότι φαινόταν πως αν γινόταν εκλογές θα τις κερδίζαμε μόνοι μας. Σήμερα το ίδιο βλέπω για την Κωνσταντινούπολη. Αν ξαναγίνουν οι εκλογές, πιστεύω 100% πως θα τις κερδίσουμε¨.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905021038921489-erdogan-secim-yenilenirse-istanbulu-aliriz/
2/5/2019
Previous Article

Αν δεν τον τιμωρείς την πρώτη φορά…

Next Article

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ έρχεται στην Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *