Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ¨ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΑΣ ΩΣ ΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΡΘΗΤΗ¨

No Comments Share:

 

 

Ο Ερντογάν είπε: ¨ Τα τουρκικά είναι μια από τις πιο αρχαίες γλώσσες. Τα τουρκικά ακόμη από την εποχή του πρώτου γραπτού κειμένου του Ορχούν Αμπιντελερί, έχουν αποδείξει την ισχύ τους και την διάδοση τους. Θεωρώ πως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πρόσφατης ιστορίας μας ήταν το ότι η γλώσσα μας κατέστη υλικό για πολιτικές αντιπαλότητες. Κάτω από την επωνυμία ¨γλωσσική επανάσταση¨ , έγινε προσπάθεια διαμέσου μόλυνσης των τουρκικών μας με άνοστες, ανάλατες και άψυχες λέξεις, να αποκοπεί ο δεσμός με τον αρχαίο πολιτισμό. Στην πραγματικότητα έκοψαν τις αρτηρίες μας.  Όταν κάποιος κόβει τις φλέβες ενός έθνους στο θέμα της γλώσσας, ουσιαστικά κόβει τον δεσμό με τον παππού του.

Πιστεύω πως έχουμε αφήσει πια πίσω αυτή την εποχή της δολοφονίας. Βλέπω τα αρχαία τουρκικά ως ένα σημαντικό πλούτο και θεωρώ σημαντικό βήμα την διδασκαλία των οθωμανικών στα σχολεία. Στον χώρο του διαδικτύου βλέπουμε μια αλλοίωση στα τουρκικά μας από πολλές απόψεις. Στο θέμα αυτό, οικογένεια, σχολείο, ΜΜΕ και επιχειρηματικός κόσμος, σε όλους αναλογούν σημαντικά καθήκοντα.  Η χρήση ξένων λέξεων που διαπιστώνουμε στις πινακίδες και στις ομιλίες πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής.

………………….

Κάνω έκκληση σήμερα και συμβουλεύω τους υπεύθυνους καταστημάτων με επιγραφές πέραν των τουρκικών, να τις αλλάξουν.

………………….

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά λέει να σταματήσουμε την επιχείρηση στο Άφριν και υπάρχει και η κυρία που είναι η υπεύθυνη για την διεύρυνση. Λοιπόν μάταια μην προσδοκείτε, αν δεν τελειώσει η δουλειά μας εκεί δεν πρόκειται να φύγουμε. Αυτό να το ξέρετε.

Όπως ξέρετε υπάρχει μια και μόνη πατρίδα 780.000 τ.χ.  Αχ νέοι μου. Εμείς από πού προερχόμαστε, ξέρετε;  Ερχόμαστε από τα 18 εκ. τ.χ. Κάποτε τα εδάφη μας, τα οθωμανικά  εδάφη ήταν 18 εκ. τ.χ.  Η προσδοκία μου από εσάς είναι ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα και ένα κράτος.

Ερχόμενος εδώ εξουδετερώσαμε 10 τρομοκράτες. Και βγαίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και  παίρνει απόφαση. Βρε τι κάνεις; Να είσαι τίμιος, τίμιος.

Δεν βρίσκουμε καθόλου σωστή την στάση κάποιων που συνεχώς κριτικάρουν και υποτιμούν τους νέους μας. Οι νέοι μας είναι διαμάντια. Προσωπικά εμπιστεύομαι τους νέους μας περισσότερο από ποτέ. Βλέπω τον κάθε νέο μας ως ένα υποψήφιο Πορθητή. Όταν ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής περικύκλωσε στα 21 του την Κωνσταντινούπολη, μπορούσε και είχε σχεδιάσει το πιο εξελιγμένο πυροβόλο του κόσμου, ενώ μπορούσε και μιλούσε έξι γλώσσες. Και εσείς αυτό το επίπεδο πρέπει να έχετε ως στόχο.

………………..
https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-dan-ap-ye-afrin-yaniti-isimiz-bitene-kadar-oradayiz-208140.html
15/3/2018

Previous Article

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Next Article

ΘΕΟΛΟΓΟΣ: ¨ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΣ¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *