Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ

No Comments Share:

 

 

Ανακοίνωση από τον Ερντογάν για το Ακουγιού: Ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον των τουρκο-ρωσικών σχέσεων

Ο ΠτΔ. Ερντογάν έκανε μια ανάρτηση σχετικά με την αυριανή θεμελίωση του Πυρηνικού Σταθμού του Ακουγιού (NGS). Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την φράση ¨ Αύριο μαζί με τον πολύτιμο φίλο μου τον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ρίξουμε τα θεμέλια της τεράστιας επένδυσης των 20 δις $ στο Ακουγιού, ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον των τουρκο-ρωσικών σχέσεων¨

……………..

Αύριο ο Πυρηνικός Σταθμός του Ακουγιού θα θεμελιωθεί από τους Ερντογάν και Πούτιν. Σήμερα η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας Τουρκίας, παραχώρησε την άδεια ανέγερσης της πρώτης μονάδας για τον Πυρηνικό Σταθμός του Ακουγιού. Ο NGS θα διασφαλίσει την διαφορετικότητα στις ενεργειακές πηγές της χώρας, θα συμβάλει στην ενεργειακή της ασφάλεια και όταν λειτουργήσει θα καλύπτει περίπου το 10% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.  Στον NGS του Ακουγιού στην πιο έντονη περίοδο της ανέγερσης του θα εργάζονται 10.000 άτομα και σε μια περίοδο 60 ετών θα εργαστούν 3.500 άτομα. Παγκοσμίως υπάρχουν 450 σταθμοί σε 31 χώρες, ενώ 55 βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Ο NGS του Ακουγιού θα είναι ο 56ος υπό κατασκευή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ σε σημερινή του δήλωση ανέφερε πως ¨Η κατασκευή προχωρά σύμφωνα με το ορισθέν ημερολόγιο. Ευχαριστούμε τους Τούρκους εταίρους μας που απέδωσαν στο σχέδιο το στάτους της στρατηγικής επένδυσης¨.

Ενώ το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με την σημασία που έχει η πυρηνική ενέργεια για την Τουρκία, βίντεο στο οποίο εμφανίζονται ο βραβευμένος με Νόμπελ καθηγητής Δρ. Αζίζ Σαντζάρ και η βραβευμένη από την UNESCO καθηγήτρια Δρ. Μ. Μπιλγκέ Ντεμιρκόζ.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804021032885353-erdogan-akkuyu-nukleer-santrali-aciklamasi/

2/4/2018

Σχ:Εμείς τι ακριβώς περιμένουμε για να κάνουμε βήματα προς την ίδια κατεύθυνση;

Και εννοούμε την δημιουργία πυρηνικών σταθμών ενέργειας.

Είτε από Ρωσία, είτε από ΗΠΑ είτε από Γαλλία είτε από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Εκτός αν εμπιστευόμαστε την άποψη πως ο Ερντογάν αποσκοπεί στην χρήση της πυρηνικής ενέργειας μόνο για ειρηνικούς σκοπούς….

 

Previous Article

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ

Next Article

THN ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *