Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OTAN EMMEΣΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ, ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΤΑΓΙΠ…

No Comments Share:

 

 

Ενάντια στην νίκη του κακού
Όταν ο Χίτλερ στις 27/2/1932 έκαψε το Ράιχσταγκ και έριξε το φταίξιμο στους κομμουνιστές, ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος της εξουσίας για τους Ναζί. Ο Ερντογάν αντίστοιχα την ενδοκρατική διαμάχη της 15/7/2016 , την εξέλαβε ως δώρο Θεού και άνοιξε τον δρόμο για την θεσμοθέτηση του φασισμού.

Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται συνέχεια;

Ο Χίτλερ στις 23/3/1933 με τον νόμο περί ¨Άρσης προβλημάτων στον Λάο και στην Αυτοκρατορία¨ στην oυσία κατήργησε το κοινοβούλιο και έγινε επίσημα και πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας. O δε Ερντογάν με την ανακήρυξη της OHAL (Περίοδος Εκτάκτου Καταστάσεως) στις 20/7/2016 και με διατάγματα, άνοιξε ο δρόμος για να γίνει και πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως φαίνεται ακολουθεί τον δρόμο του Χίτλερ. Πρώτα χρησιμοποίησε την οδό των εκλογών. Αφού κατέλαβε την εξουσία, συμμάχησε με κάποιους κύκλους., ακολούθως όλους όσους έβλεπε ως εμπόδια, όλους τους έβγαλε από την μέση έναν-έναν.

Ο Χίτλερ με διώξεις και καταπίεση που δεν τα χωρά ανθρώπου νους, έθεσε ως στόχο να εξουδετερώσει την βούληση της κοινωνίας. Παράλληλα με την δολοφονία 6 εκ. Εβραίων , δολοφόνησε πάνω από 1 εκ. Τσιγγάνους, Μάρτυρες του Ιεχωβά, ομοφυλόφιλους, πολιτικούς της αντιπολίτευσης, κομμουνιστές και ανάπηρους.

Ο Χίτλερ πέραν των 50 εκ. ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε ανεπανόρθωτες για πολλά χρόνια πληγές στην  ανθρωπότητα. Ο Χίτλερ επιτέθηκε σε Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία, ενώ δεν παρέλειψε και την ανατολική Ευρώπη.

Ο Ερντογάν ακολουθώντας κατά γράμμα τον Χίτλερ δηλώνει ανοιχτά πως θα κηρύξει τον πόλεμο παντού. Αναφέρει πως δεν αποδέχεται την συνθήκη της Λωζάννης και ότι θα επιστρέψει στα 22 εκ. χιλιόμετρα- έκταση των Οθωμανών. Για να καταλάβει τα προ Λωζάννης εδάφη, πρέπει να μπει στο Χαλέπι, από εκεί στην Μοσούλη και να επεκταθεί ως το Κερκούκ. Kαι φυσικά πρέπει να επεκταθεί προς Μπατούμ και Θεσσαλονίκη.  O φασισμός του Ερντογάν, δεν διστάζει να δηλώνει πως θα κηρύξει πόλεμο όπου μπορέσει να φτάσει, σε Συρία, Ιράκ, Γεωργία, Ελλάδα και Βουλγαρία. Βλέποντας την ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας  της 28/3/2018, διακρίνεται πως προς το παρόν στόχοι είναι η Συρία, το Ιράκ, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Καθώς ο Χιτλερ δεν σταματήθηκε έγκαιρα, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα είχαν μεγάλες απώλειες. Mάλιστα τότε οι χώρες της Ευρώπης, αποβλέποντας στα βρώμικα δικά τους συμφέροντα, παρέβλεπαν τον Χίτλερ.  Αντίστοιχα αυτοί οι οποίοι τώρα παραβλέπουν τον Ερντογάν, εκτρέφουν έναν μεγάλο κίνδυνο και παίρνουν θέσεις δίπλα στο κακό και το σκοτάδι. Να ξέρουμε πως ¨Το μόνο που χρειάζεται για να νικήσει το κακό δεν είναι να είναι ισχυροί οι κακοί. Το αντίθετο, χρειάζεται να μην κάνουν τίποτε απολύτως οι καλοί¨.

Αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε, το λένε με τον καλύτερο τρόπο τα λόγια του Μάρτιν Νιεμέλλερ που είχε σταθεί ενάντιος στον Χίτλερ: ¨Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν μίλησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν μάζευαν τους σοσιαλδημοκράτες δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.  Ακολούθως ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν είπα τίποτε γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για μένα, δεν είχε απομείνει κανείς να μιλήσει για μένα¨.

Για αυτό λοιπόν, έφτασε ο καιρός οι καλοί άνθρωποι να κάνουν περισσότερα πράγματα.

https://anfturkce.net/guncel/koetuelueguen-zaferine-karsi-105792

31/3/2018

Previous Article

O ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

Next Article

ΚΟΡΑΝΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *