Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: ΕΞΙΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ…

0 σχόλια Share:

 

Ερντογάν προς KKTC: Εξισώστε τον πληθυσμό σας με αυτόν των Ελληνοκυπρίων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της KKTC Τουφάν Ερχιουρμάν και με τον αντιπρόεδρο Κουντρέτ Οζερσάι.  Έγινε γνωστό πως στην συνάντηση ο Ερντογάν ανέφερε πως για να επιτευχθεί ένα οικονομικό επίπεδο ισότιμο με αυτό των Ελληνοκυπρίων, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος πληθυσμός στην Βόρεια Κύπρο.
Το πρακτορείο Ντογάν μετέδωσε πως σύμφωνα με διπλωματικλες πηγές , στην συνάντηση που έγινε στην Άγκυρα, Ο Ερντογάν δίνοντας σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της KKTC, είπε πως αυτό είναι κάτι ¨παράλληλο με τον πληθυσμό¨. Στην συνάντηση αναφέρθηκε πως ο πληθυσμός των Ρωμιών είναι πάνω από 1 εκατομμύριο, ενώ ο Ερντογάν είπε στους Ερχιουρμάν και Οζερσάι πως ¨Η εξίσωση του πληθυσμού με την Νότια Κύπρο θα είναι προς όφελος των Τουρκων της Κύπρου¨. Η τουρκοκυπρική πλευρά ανέφερε πως χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ζούνε στο εξωτερικό και πρόσθεσε πως  ¨Μπορούν να γίνουν βήματα ώστε οι Τουρκοκύπριοι που ζούνε στο εξωτερικό, να εγκατασταθούν και να επενδύσουν στην Β. Κύπρο¨. Έγινε γνωστό πως η Άγκυρα στηρίζει αυτή την άποψη, αρκεί ο πληθυσμός να ανέβει.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Στην συνάντηση εξετάστηκε και το θέμα των ερευνών φυσικού αερίου και ο Ερντογάν έδωσε το μήνυμα πως τα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού θα προστατευθούν ως το τέλος. Ο Ερντογάν ανέφερε πως ¨Οι Ελληνοκύπριοι είτε θα περιμένουν την επίλυση είτε αν δεν περιμένουν θα εντάξουν τους Τουρκοκύπριους στην διαδικασία. Πέραν τούτου άλλη κατάσταση δεν είναι αποδεκτή¨. Στην συνάντηση τονίσθηκε η αποφασιστική στάση της Άγκυρας στο θέμα του φυσικού αερίου και υπογραμμίσθηκε πως  Άγκυρα και KKTC έχουν τις ίδιες απόψεις. Στην συνάντηση τονίσθηκε η σημασία που έχει η ανάπτυξη του Τουρκοκυπριακού λαού και εξετάσθηκε το διάστημα που διανύει η Τουρκία. Περιγράφηκε στην επιτροπή της KKTC πως η Τουρκία αγωνίζεται σε διάφορα πεδία μεταξύ των οποίων και στην Συρία.  Αναφέρεται πως εξετάσθηκαν επίσης κάποια περιστατικά που συνέβησαν στην KKTC την ώρα που η Τουρκία δίνει σημαντικούς αγώνες. Κάποιες περιθωριακές ομάδες με αντιτουρκικά δημοσιεύματα προκάλεσαν κάποια γεγονότα.    

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Αναφέρεται πως ο Ερντογάν αλλά και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ μετέφεραν στη επιτροπή της KKTC τις απόψεις τους γι αυτό το θέμα. Διπλωματική πηγή που μίλησε σχετικά με το θέμα αυτό στο DHA, είπε πως ¨Οι ευαισθησίες της Άγκυρας έγιναν κατανοητές¨. Η ίδια πηγή ανέφερε πως διανύει μια περίοδος στην οποία η Άγκυρα αγωνίζεται σχεδόν σε κάθε πεδίο και είπε πως ¨Όταν σε μια τέτοια περίοδο ακούγονται διαφορετικές φωνές από την KKTC, αυτό έχει μια επίδραση. Είναι φυσιολογικό η Άγκυρα να αισθάνεται μια απογοήτευση¨.  Η ίδια πηγή ανέφερε πως ¨Η κυβέρνηση της KKTC μόλις συστάθηκε, τα περιστατικά δεν συνέβησαν στην θητεία της, πιστεύω πως η νέα κυβέρνηση θα φανεί ευαίσθητη στο θέμα των αμοιβαίων ευαισθησιών.¨

………………..
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/941771/Erdogan_dan_KKTC_ye__Nufusunuzu_Rumlarla_esitleyin.html
13/3/2018

Σχ: Χυδαία και δημόσια έκφραση της Άγκυρας για την ενόχληση της από τις ¨διαφορετικές φωνές¨ που ακούγονται στην Κύπρο. Προφανώς έχει συνηθίσει με το καθεστώς που ισχύει στην Τουρκία όπου όποιος δεν είναι στην ¨σωστή¨ γραμμή φυλακίζεται και ζητά κάτι τέτοιο να γίνει και στην Β. Κύπρο.

Δεύτερον είναι το αίτημα του Ερντογάν να ¨εξισωθεί ο πληθυσμός ¨ νότιας και βόρειας Κύπρου. Είναι προφανές πως επειδή δεν είναι μαλάκες οι Τουρκοκύπριοι που ζούνε στο εξωτερικό να γυρίσουν στην ¨νομαρχία¨ της Τουρκίας στην Β. Κύπρο, αυτό που ουσιαστικά ζητήθηκε ήταν να δοθούν και άλλες, ΠΟΛΛΕΣ ακόμη ιθαγένειες στον κάθε κουτσό και στραβό που κουβαλά η Τουρκία στο νησί από την Τουρκία…

Και εμείς πριν από λίγο καιρό καλέσαμε αυτό το άτομο στην Ελλάδα…

Previous Article

Για τον Ιβάν Σαββίδη

Next Article

ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *